Η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου -Καταθέτει δική της πρόταση νόμου - iefimerida.gr

Η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου -Καταθέτει δική της πρόταση νόμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου.

Οπως είπε και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση νόμου.

Τα βασικά σημεία της «γαλάζιας»πρότασης είναι:

  • Η απόφαση να περνάει από δύο δικαστικά στάδια.
  • Να υπάρχει ιατρική γνωμάτευση και για τους ενήλικες.  
  • Μόνο μία φορά να μπορεί να αλλάξει το φύλο.
  • Και να μπορεί να γίνει από τα 17 έτη και όχι από τα 15.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο βασικός κορμός του νομοσχεδίου θα διατηρηθεί, δεν αλλάζει η φιλοσοφία. Αλλες αλλαγές, μικρότερες, μπορεί να γίνουν. Μάλιστα, αρμόδιες πηγές ανέφεραν πως «αν η ΝΔ θέλει να συμβάλει στον διάλογο και υπερψηφίσει, είμαστε ανοιχτοί. Αν ψάχνει προφάσεις λόγω διαίρεσης, δυσκολεύει η συναίνεση».

Επιασε το μασάζ Κοντονή -Τέλος οι αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Αν και τις τελευταίες ημέρες είχαν δημιουργηθεί σύννεφα ανταρσίας στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου, φαίνεται πως το πολιτικό μασάζ που έγινε στους βουλευτές έπιασε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στάυρος Κοντονής είχε συνάντηση με τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο διόρθωσης φύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν εξηγήσεις και λύθηκαν οι ενστάσεις που είχαν και δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές ουσιαστικές στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής συνομίλησε με τους Μάρκο Μπόλαρη, Δημήτρη Γάκη, Γεωργία Γεννιά και Νίνα Κασιμάτη (είχε αντιρρήσεις για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»).

Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές είχαν εκφράσει αντιρρήσεις αναφορικά με το δικαίωμα που θα δίνει ή όχι στους ανήλικους να μπορούν να προχωρούν σε αλλαγή του ονόματός τους -με τη συναίνεση των γονέων τους- ανάλογα με το φύλο που αισθάνονται (και όχι με αυτό που γεννήθηκαν). Η επίμαχη διάταξη ήταν αυτή που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις και ακούγονταν ψίθυροι περί απόσυρσής της. Ωστόσο από το περιβάλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή διαψεύδουν ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω.

Υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Κανονικά θα υπερψηφίσει τόσο επί της αρχής όσο και κατ' άρθρο το πολύκροτο νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό μέσα από την ομιλιά του εισηγητή από πλευράς ΔΗΣΥ Κώστα Μπαργιώτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαργιώτας δεν έκανε καμία αναφορά στο γεγονός ότι η ΔΗΣΥ από πριν λίγο καιρό είχε τονίσει ότι σε περίπτωση που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καταψηφίζουν νομοσχέδια, θα καταψηφίζει και η ΔΗΣΥ, ακόμη κι αν πρόκειται για νομοσχέδια τα οποία πιστεύει ιδεολογικά και κανονικά θα υπερψήφιζε.

Οι ΑΝΕΛ λένε «ναι» αλλά καταψηφίζουν το άρθρο για τη διόρθωση φύλου στα 15

Το νομοσχέδιο επί της αρχής και όλα τα άρθρα εκτός από το επίμαχο θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ.
Οπως έκανε γνωστό ο εισηγητής του κόμματος σύσσωμη η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσει το άρθρο 3 του νομοσχεδίου που αφορά στο άρθρο που επιτρέπει τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διόρθωση φυλου ΝΔ τροπολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ