Ξεκινούν οι μυστικές δίκες της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία - iefimerida.gr

Ξεκινούν οι μυστικές δίκες της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Η οργάνωση προκάλεσε διεθνή κατακραυγή όταν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 2.300 ισλαμιστές στρατιώτες αναμένεται να εμφανιστούν από σήμερα σε δικαστήριο της Νιγηρίας, σε ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ μαζικών δικών με στόχο την εξουδετέρωση της Μπόκο Χαράμ.

Πρόκειται για κατηγορούμενους που έχουν συλληφθεί από την κυβέρνηση στα οχτώ αυτά χρόνια που η Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «όχι στη δυτική εκπαίδευση» ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη χώρα.

Η οργάνωση, μια από τις πιο βίαιες μιλιταριστικές οργανώσεις στην Αφρική, θεωρείται υπεύθυνη για τουλάχιστον 20.000 θανάτους.

Αναλυτές, ωστόσο, εκφράζουν ανησυχία καθώς θεωρούν ότι οι δίκες -οι οποίες θα διεξάγονται μυστικά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις με τέσσερις μόλις δικαστές να καλούνται να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες περιπτώσεις ο καθένας τους. Όπως αναφέρει η Guardian, οι ακροάσεις δεν θα καλύπτονται από μέσα ενημέρωσης, τα οποία άλλωστε δεν θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής.

Περίπου 1.670 κρατούμενοι κρατούνται αυτή τη στιγμή σε στρατιωτική βάση στην κεντρική πολιτεία της Νιγηρίας, ενώ θα δικαστούν και 651 ακόμη, οι οποίοι κρατούνται στην πρωτεύουσα της βορειοανατολικής πολιτείας του Μπόρνο.

Μέχρι σήμερα μόλις 13 άτομα, ύποπτοι για σχέσεις με την Μπόκο Χαράμ, έχουν δικαστεί, με εννέα από αυτά να έχουν καταδικαστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νιγηρία Μπόκο Χαράμ δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ