Ο επενδυτής που είχε προβλέψει την ελληνική κρίση: Εκλογές μέσα σε ένα χρόνο και νέα κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ο επενδυτής που είχε προβλέψει την ελληνική κρίση: Εκλογές μέσα σε ένα χρόνο και νέα κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με προκήρυξη εκλογών μέσα σε έναν χρόνο, «βλέπει» ο Κάιλ Μπας, επικεφαλής επενδύσεων του hedge fund Hayman Capital Management, που εδρεύει στο Ντάλας του Τέξας.

Ο Μπας έχει στην κατοχή του μετοχές ελληνικών τραπεζών, οι οποίες, όπως λέει, διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας και παρέχουν την ευκαιρία να βγάλει κανείς πολλές φορές τα λεφτά του την επόμενη διετία. Όταν προκηρυχθούν εκλογές, οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα θα αυξηθούν κατά 20%-30% σε διάστημα μιας εβδομάδας, δήλωσε ο Μπας από το ράντσο του στο Τέξας στο τηλεοπτικό δίκτυο του πρακτορείου Bloomberg.

Ο Μπας τα έβαλε με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, γράφοντας τον περασμένο μήνα σε άρθρο του στο Bloomberg ότι «βασανίζει τη χώρα σε μία άστοχη προσπάθεια να πάρει πίσω τα χρήματά του». Το ΔΝΤ απαίτησε μια αυστηρή αναθεώρηση των περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών εμπορικών τραπεζών πριν τη λήξη του προγράμματος διάσωσης τον επόμενο Αύγουστο. Ο Μπας πιστεύει ότι η οικονομία της Ελλάδας, που έχει τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας στην ευρωζώνη, αρχίζει επιτέλους να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

«Αρχίζεις να βλέπεις τα πρώτα βλαστάρια, αρχίζεις να βλέπεις τις τράπεζες να κάνουν επιτέλους το σωστό στην Ελλάδα και θα έχεις μια νέα ηγεσία», είπε. Και πρόσθεσε ότι την επόμενη διετία θα γίνουν στη χώρα «τρανταχτές ιδιωτικοποιήσεις».

Το πρακτορείο σημειώνει ότι «υπό τη διακυβέρνηση Τσίπρα κάποιοι ξένοι επενδυτές αντιμετώπισαν προβλήματα. Η Eldorado Gold Corp ανέστειλε τον Σεπτέμβριο τη λειτουργία της επικαλούμενη καθυστερήσεις στη χορήγηση αδειών ρουτίνας. Και μολονότι έλαβε έκτοτε δύο άδειες που απαιτούνται για επενδύσεις στην εξόρυξη χρυσού στη βόρεια Ελλάδα μετά από διεθνείς πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, η εταιρεία επεσήμανε ότι παραμένουν αρκετές εκκρεμότητες».

Και καταλήγει: «Η Eldorado Gold είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα κι η διαμάχη σημειώνεται καθώς η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει ξένα κεφάλαια, που θα την βοηθήσουν να ανακάμψει από την κρίση χρέους. Από το 2010 η χώρα βρίσκεται υπό προγράμματα διάσωσης με αυστηρούς όρους και προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις όπως αυτή της Eldorado για να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία».

Υπενθυμίζεται πως ο Μπας ήταν ο πρώτος που είχε προβλέψει την ελληνική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ