Η Dove εξηγεί γιατί αποσύρει διαφήμισή της [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Dove εξηγεί γιατί αποσύρει διαφήμισή της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγγνώμη ζήτησε η γνωστή εταιρεία Dove μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε διαδικτυακή της διαφήμιση που εμφανίζει μια μαύρη γυναίκα να γίνεται λευκή μετά τη χρήση των προϊόντων της.

Η επίμαχη καμπάνια της εταιρείας, η οποία «έτρεξε» στο facebook, παρουσίαζε μια τρεις διαδοχικές εικόνες που δείχνουν μια μαύρη γυναίκα να αποκαλύπτει σιγά σιγά ότι κάτω από το t-shirt που φοράει έχει λευκή επιδερμίδα. Η τρίτη εικόνα δείχνει την λευκή γυναίκα να αποκαλύπτει τελικά την ασιατική επιδερμίδα της.

Dove apologised for 'racist' Facebook advert showing a black woman turning white after using @Dove lotion. pic.twitter.com/NGXyhnGuBZ

Παρότι κάποιοι συμφώνησαν με την Dove ότι η πρόθεση της διαφήμισης ήταν να δείξει ότι τα αφρόλουτρά της μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε είδους επιδερμίδα, πολλές ήταν οι γυναίκες που τη θεώρησαν ρατσιστική κάνοντας λόγο ακόμη και για «ξέπλυμα», αναφέρει το BBC.

An image we recently posted on Facebook missed the mark in representing women of color thoughtfully. We deeply regret the offense it caused.

Μετά τις επικρίσεις, η εταιρεία απέσυρε το επίμαχο βίντεο γράφοντας: «Αυτό (σ.σ. το διαφημιστικό μήνυμα) δεν αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία της αληθινής ομορφιάς, κάτι που η Dove υπερασπίζεται παθιασμένα και αποτελεί τον πυρήνα των απόψεών μας, και δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Αποσύραμε την ανάρτηση και δεν έχουμε δημοσιεύσει κανένα άλλο ανάλογο περιεχόμενο. Λυπόμαστε πολύ και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη αν προσβάλαμε κάποιους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Dove
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ