ΣτΕ: «Πράσινο» στην επένδυση των τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας - iefimerida.gr

ΣτΕ: «Πράσινο» στην επένδυση των τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι» στην επένδυση των τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια της Γλυφάδας είπε το Συμβούλιο της Επικράτειας, απορρίπτοντας τις προσφυγές κατοίκων της περιοχής.

Με αυτές οι κάτοικοι ζητούσαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία διαπιστώθηκε η νομιμότητα του συνόλου των τουριστικών εγκαταστάσεων εμβαδού 21.379 τ.μ. στα Αστέρια Γλυφάδας, αλλά και την ακύρωση της απόφασης του γενικού γραμματέα της γενικής διεύθυνσης αποκεντρωμένης διοίκησης με την οποία τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υπάρχον τουριστικό συγκρότημα.

Οι δικαστές του Ε τμήματος του ΣτΕ έκριναν ότι οι υπουργικές αποφάσεις δεν αντιβαίνουν το άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, αλλά ούτε προσκρούει στη δασική νομοθεσία (νόμος 998/1977).

Και αυτό γιατί τόσο το Σύνταγμα όσο ο Δασικός Κώδικας «επιτρέπουν υπό προϋποθέσεις επεμβάσεις στα δάση και τις δασικές εκτάσεις για την δημιουργία εγκαταστάσεων τουριστικού χαρακτήρα, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν ήδη κατασκευαστεί, ανεξάρτητα εάν είναι χωρίς άδεια» (αυθαίρετες).

Ακόμη, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμο τον ισχυρισμό των κατοίκων ότι με το άρθρο 52 του νόμου 4284/2014 νομιμοποιούνται ανύπαρκτες επεκτάσεις κτιρίων και πραγματοποιούνται εικονικές αλλαγές χρήσεων ορισμένων κτιρίων , οι οποίες δεν υπήρχαν στις προσβαλλόμενες αποφάσεις.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ Γλυφάδα Αστέρια Γλυφάδας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ