Formula 1: Επίπληξη και βαθμοί ποινής για τον Αλόνσο - iefimerida.gr

Formula 1: Επίπληξη και βαθμοί ποινής για τον Αλόνσο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Μαλαισία οι αγωνοδίκες της Formula 1 έκριναν πως ο Φερνάντο Αλόνσο δεν έκανε κάτι παράνομο, ωστόσο αυτό δεν συνέβη και στην Ιαπωνία.

Ο Ισπανός έμπλεξε στη μάχη των πρωτοπόρων και oι αγωνοδίκες αποφάσισαν να επιπλήξουν και να επιβάλουν στον Ισπανό δύο πόντους ποινής στην αγωνιστική λισάνς του.

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών ανέφερε τα εξής:

«Ο Αλόνσο είχε μπλε ενδείξεις στο τιμόνι του και υπήρχαν μπλε σημαίες ανάμεσα στις στροφές 14 και 15 στον 51ο γύρο. Είχε μάλιστα ενημερωθεί ένα γύρο νωρίτερα πως τον πλησίαζε ο Lewis Hamilton. Ωστόσο τον άφησε να περάσει στη στροφή 11 του γύρου 52. Οι οδηγοί ενημερώθηκαν στη σύσκεψη πριν τον αγώνα πως βάσει του Παγκόσμιου Αγωνιστικού Κώδικα, θα πρέπει να επιτρέπουν στον ταχύτερο συνδυασμό να περάσει το νωρίτερο δυνατό, παρά την όποια μάχη δίνουν στο δικό τους γύρο. Οι αγωνοδίκες κατέληξαν στ’ ότι δεν το έκανε αυτό ο Αλόνσο. Ο Αλόνσο επισήμανε στην ακρόαση που ακολούθησε του αγώνα, πως είχε την ευκαιρία να αφήσει τον Hamilton να περάσει στην ευθεία αλλά όχι πριν τη στροφή 11. Οι αγωνοδίκες αποδέχθηκαν πως υπάρχουν λίγα σημεία ανάμεσα στις στροφές 2 και 9 όπου μπορείς με ασφάλεια να αφήσεις ένα μονοθέσιο να περάσει. Κι αυτό έπαιξε το ρόλο του στην καθυστέρηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φερνάντο Αλόνσο Formula 1 – F1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ