Γερμανία: «Ναι» της Μέρκελ σε έκτακτο συνέδριο στο CDU -Πέφτει η δημοτικότητα των κομμάτων του «συνασπισμού Τζαμάικα» - iefimerida.gr

Γερμανία: «Ναι» της Μέρκελ σε έκτακτο συνέδριο στο CDU -Πέφτει η δημοτικότητα των κομμάτων του «συνασπισμού Τζαμάικα»

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μαντάτα δεν είναι και τόσο ευχάριστα στη Γερμανία για τα κόμματα του λεγόμενου «συνασπισμού Τζαμάικα».

Μόλις δύο εβδομάδες μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές τα ποσοστά των δύο κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU, CSU), των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων υποχωρούν κατά μία μονάδα σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid που δημοσιεύει η „Bild am Sonntag“.

Έτσι οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνουν την προτίμηση του 32% των ψηφοφόρων, οι Φιλελεύθεροι εξασφαλίζουν ένα 10% και οι Πράσινοι 9%.

Ελαφρώς κερδισμένοι εφμανίζονται οι Σοσιαλδημοκράτες, που ανεβαίνουν κατά μία μονάδα στο 22%. Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει στο 12% και το Αριστερό κόμμα (die Linke) στο 10%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 52% θεωρεί πως ο «συνασπισμός Τζαμάικα» θα λάβει αποφάσεις που θα ωφελήσουν το περιβάλλον, τρεις στους τέσσερις (34%) διαφωνούν, ενώ 14% δεν εξέφρασαν γνώμη.

«Ναι» της Μέρκελ σε έκτακτο συνέδριο της CDU

Ενόψει της κριτικής για το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κεντροδεξιάς και τις αμφιβολίες που διατυπώνονται για τον συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε να πάει η CDU σε έκτακτο συνέδριο.

Κυβερνητική συμμαχία CDU, CSU, Πρασίνων και FDP σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα, είπε η καγκελάριος. «Γι’ αυτό στηρίζω πλήρως την προσδοκία να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε μια τέτοια συμφωνία σ’ ένα συνέδριο», τόνισε.

Την ίδια ώρα το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας προειδοποιεί να μην παρασυρθεί η Κεντροδεξιά από τα «αριστερά τεχνάσματα» στις επικείμενες διαβουλεύσεις με τους Πράσινους για την κυβερνητική συμμαχία.

«Το γεγονός ότι τα κόμματα της Ένωσης, οι Φιλελεύθεροι κι οι Πράσινοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε όλα όσα προωθεί η αριστερή ιδεολογία σ’ αυτή τη χώρα», διεμήνυσε ο νέος επικεφαλής της ΚΟ της CSU στη Μπούντεσταγκ, Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ