Ολλανδία: Συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού -Επτά μήνες μετά τις εκλογές - iefimerida.gr

Ολλανδία: Συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού -Επτά μήνες μετά τις εκλογές

Ο Ρούτε δήλωσε ότι τα 4 κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία (Φωτογραφία: AP/ Seth Wenig)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τέσσερα κόμματα της Ολλανδίας, που μετείχαν σε διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού, κατέληξαν σε συμφωνία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Το πλάνο στο οποίο κατέληξαν θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και αν εγκριθεί θα παρουσιαστεί επίσημα την Τρίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολλανδία είναι χωρίς κυβέρνηση από τις 15 Μαρτίου, όταν και έγιναν οι εκλογές. «Θα πάμε στις κοινοβουλευτικές μας ομάδες, αλλά πιστεύω ότι καταλήξαμε σε μία ωραία συμφωνία», δήλωσε ο Ρούτε.

Αν τελικά εγκριθεί το πλάνο, ο συνασπισμός θα αποτελείται από τους κεντροδεξιούς του Ρούτε, τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες, τους φιλελεύθερους του D66 και τους συντηρητικούς του Christian Union. Σύμφωνα με το Politico, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Ρούτε θα παραμείνει πρωθυπουργός.

Τη Δευτέρα καταρρίπτεται το ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει μείνει η χώρα χωρίς κυβέρνηση. Θα έχουν περάσει 208 ημέρες μετά τις εκλογές, περισσότερες από ό,τι χρειάστηκαν το 1977 για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολλανδία κυβέρνηση Μαρκ Ρούτε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ