Τοστ από ποντίκια και παγωτό πύθωνα -Παράξενες γαστρονομικές ιστορίες - iefimerida.gr

Τοστ από ποντίκια και παγωτό πύθωνα -Παράξενες γαστρονομικές ιστορίες

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιστορίες φαγητού και ποτού που θα σας κάνει να σκεφτείτε «τι στο καλό είναι αυτό, δεν το ήξερα» έρχονται μέσα από ένα βιβλίο που κυκλοφορεί στη Βρετανία.

Πολλά από αυτά που γράφονται στο Gannet's Gastronomic Miscellany θα σας κάνουν να παραξενευτείτε, άλλα να ενθουσιαστείτε και κάποια να θα σας φανούν τουλάχιστον αποκρουστικά.

Η Telegraph μάζεψε τα πιο περίεργα από το βιβλίο και μας τα παρουσιάζει:

  • Οι Βικτωριανοί αγαπούσαν να τρώνε περίεργα πιάτα. Ο Γούλιαμ Μποάκλαντ και ο γιος του Φρανκ έβγαιναν και έψαχναν τυφλοπόντικες, κεφάλια από φώκιες και ποντίκια για τοστ. Ο Μπόακλαντ ισχυρίστηκε πως δοκίμασε και μέρος από την καρδιά του Λουδοβίκου ΙΔ΄ της Γαλλίας.  
  • Το Βατικανό πίνει περισσότερο κρασί ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλο κρατίδιο στη γη. Κατά μέσο όρο πίνουν 74 λίτρα ή 98 μπουκάλια κανονικού μεγέθους. Το πιθανότερο είναι πως αυτό συμβαίνει επειδή οι κάτοικοι του Βατικανού είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, άντρες, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και τρώνε όλοι μαζί. Ολοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στη μεγαλύτερη κατανάλωση κρασιού. 
  • Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης ανακαλύφθηκε πως τα αυγά μπορούν να φουσκώσουν τα κέικ. 
  • Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Ονορέ ντε Μπαλζάκ έπινε πάνω από 50 φλιτζάνια καφέ την ημέρα και κατανάλωνε κόκκους καφέ με άδειο στομάχι. Ο Μπαλζάκ, που πέθανε στα 51 του χρόνια, έγραψε συνολικά 91 μυθιστορήματα.
  • Ο Σίγκμουντ Φρόιντ έλεγε πως τρόφιμα που μοιάζουν με φαλλούς, όπως οι μπανάνες και τα αγγούρια, εμφανίζονται πιο συχνά στα όνειρά μας από τα υπόλοιπα. Σε αυτό, ωστόσο, δεν συμφωνεί ο Αμερικανός επιστήμονας Σεθ Στέφενς Νταβίντοβιτς. Αναλύοντας δεδομένα από εφαρμογή που ζητά να καταγράψει τα όνειρα ανθρώπων, κατέληξε πως τα τρία κορυφαία είναι η σοκολάτα, η πίτσα και το κοτόπουλο, ενώ η μπανάνα βρίσκεται στην ένατη θέση.
  • Οταν μιλάμε για παράξενα παγωτά, τότε αναφερόμαστε στην Ιαπωνία. Ορισμένες από τις γεύσεις που προσφέρει είναι παγωτό πύθωνα, καλαμάρι και γλώσσα αγελάδας.
  • Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ φοβόταν τα αυγά. «Χειρότερα από φόβο, τα απεχθάνομαι», είχε πει στην Οριάνα Φαλάτσι.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παράξενα φαγητού παγωτό πύθωνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ