Ο λόγος για να πείτε «όχι» στη διαλειμματική άσκηση -Προτιμήστε να ασκηθείτε κανονικά [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο λόγος για να πείτε «όχι» στη διαλειμματική άσκηση -Προτιμήστε να ασκηθείτε κανονικά [εικόνα]

Γιατί η διαλειμματική άσκηση δεν είναι και τόσο καλή ιδέα (Φωτογραφία: Shutterstock)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης (HIIT) είναι μία μορφής άσκηση αρκετά δημοφιλής και επιλέγεται διότι υποστηρίζει πως μπορεί να κάψει λίπος με λίγη ώρα προπόνησης.

Η συγκεκριμένη προπόνηση αποτελείται σύντομες εκρήξεις έντονης άσκησης με διαστήματα χαμηλής έντασης άσκησης ή ξεκούρασης και συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά.

Μπορεί πολλοί να αγαπούν αυτή τη μορφή άσκησης καθώς γυμνάζονται χωρίς να ξοδεύουν πολύ χρόνο, ωστόσο, ο Δρ. Παντελεήμων Εκκεκάκης, καθηγητής που ειδικεύεται στο πώς το σώμα ανταποκρίνεται στην άσκηση, δήλωσε στην Mail Online πως αυτές οι ασκήσεις μπορεί να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

via GIPHY

Ο κ. Εκκεκάκης, που διδάσκει την κινησιολογία στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αϊόβα, πιστεύει πως «υπάρχει μια τιμή που πληρώνει» ο ασκούμενος, εξηγώντας πως τα επίπεδα έντασης καθιστούν την άσκηση πολύ απογοητευτική και μπορούν να αποτρέψουν τους ασκούμενους να διατηρήσουν μια κανονική προπόνηση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό που διαιωνίζει είναι πως η άσκηση είναι αγγαρεία. Αυτό που συμβουλεύει είναι πως πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψη που υπάρχει σε αρκετούς πως η άσκηση είναι τιμωρία και να ενσωματωθεί μέσα στην καθημερινή μας ζωή, είτε πρόκειται για βόλτα με το ποδήλατο ή μια μεγάλη βόλτα με τον σκύλο.

Αν και πιο χρονοβόρα και με λιγότερο αερόβιο, ο καθηγητής πιστεύει πως μια πιο χαλαρή προσέγγιση θα μπορούσε να είναι πιο ευεργετική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ