Περιμένοντας το «ναι» του Eurogroup και στο βάθος εκλογές - iefimerida.gr

Περιμένοντας το «ναι» του Eurogroup και στο βάθος εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο στις Βρυξέλλες στη συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανεική σύμβαση, η διαδικασία πάντως μόνο τυπική δεν μπορεί να θεωρείται. Η υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από τη Βουλή, καθώς και οι έγγραφες εγγυήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών, μετά και την αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη που στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν αρκούν για να πάρει η Ελλάδα και το «ναι» των δανειστών.

Στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός καθώς οι εταίροι ενδέχεται να θέσουν θέμα αποδυνάμωσης των δύο μεγάλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς ένα από τα κόμματα -ΛΑΟΣ- που στήριζαν την κυβέρνηση αποχώρησε και μάλιστα καταψήφισε το νέο Μνημόνιο, ενώ την ίδια ώρα τα υπόλοιπα δύο ΠαΣοΚ και ΝΔ αποδυναμώθηκαν αρκετά μετά τις διαγραφές των ανταρτών βουλευτών τους.

Την ίδια στο εσωτερικό της χώρας η αντίστροφη μέτρηση για να στηθούν οι κάλπες έχει ξεκινήσει, με τις επόμενες τρεις εβδομάδες να χαρακτηρίζονται «διαβολοβδομάδες», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο του PSI -η πρόσκληση προς τους κατόχους ομολόγων ενδεχομένως να γίνει την Πέμπτη- αλλά και να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή.
Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι θα πρέπει πέρα από την εφαρμογή του μνημονίου να σχεδιαστούν και άλλες παρεμβάσεις με στόχο να αποφορτίσουν την κοινωνική ένταση.
Για να ξεκινήσουν όμως όλες αυτές οι διαδικασίες απαιτείται συντονισμός των διαφόρων υπουργείων και υπηρεσίων, γεγονός που καθιστά δύσκολο έναν ευρύ ανασχηματισμό από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και το πιθανότερο είναι να υπάρξουν μικρές αλλαγές και μη αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ