Συνεχίζει το «φλερτ» με τη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας - iefimerida.gr

Συνεχίζει το «φλερτ» με τη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «πρωθυπουργός Θεσσαλονίκης» εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας που κάθε τόσο δε χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται την πόλη (στην οποία άλλωστε άνοιξε και γραφείο πρωθυπουργού), αλλά και προχωρά σε αποφάσεις που «κερδίζουν» τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι με δυσαρέσκεια όλα τα χρόνια βλέπουν την Αθήνα ως επίκεντρο των πολιτικών δράσεων.

Στη νέα επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε στον Δήμαρχο την παραχώρηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», για τη δημιουργία πάρκου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ανοιχτό και προσβάσιμο προς όλους με ειδική μέριμνα για ΑμεΑ ενώ ενημέρωσε τον Γιάννη Μπουτάρη,

-για την πορεία συγκρότησης φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου, που θα νομοθετηθεί μέσα στο 2017,

-για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην τελική ευθεία.

40 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια

Στη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) με 30 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, όπως και την ενίσχυση της ΠΚΜ με 10 εκατ. για την κατασκευή της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας με χρηματοδότηση σε πρώτη φάση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της ανασκαφής στην Αμφίπολη και η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ΠΚΜ μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ