Αλέν Ζιπέ: Κατανοώ τις αντιδράσεις των Ελλήνων - iefimerida.gr

Αλέν Ζιπέ: Κατανοώ τις αντιδράσεις των Ελλήνων

Α. Ζιπέ: Κατανοώ τις αντιδράσεις των Ελλήνων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την «αλλυλεγγύη» τους προς του Έλληνες για τις θυσίες που κάνουν, εξέφρασε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Αλέν Ζιπέ, ο οποίος τόνισε επίσης πως τα μέτρα πρέπει να υλοποιηθούν για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χρηματαγορές.

Η κρίση «πρέπει να τιθασευτεί» δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μπορντώ της νοτιοδυτικής Γαλλίας τονίζοντας πως «αν γίνει έτσι, πράγματι, η οικονομική κρίση αυτή καθ' αυτή μπορεί να καταλαγιάσει, όπως συγκεκριμένως συνέβη αρχικώς, χάρη στις αποφάσεις, που ελήφθησαν στο πλαίσιο των συνθηκών (της ΕΕ), που η Γαλλία έχει αποδεχθεί, εκ των οποίων μια επικυρώνεται τις προσεχείς μέρες».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, «πρέπει να επιδιορθωθούν τα λάθη, που διαπράχθηκαν κατά το παρελθόν, να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση των ελληνικών δημοσιονομικών μεγεθών, κάτι που θα καταστήσει εφικτή τη μαζική βοήθεια, που προτείνουμε στην Ελλάδα -μαζί η ΕΕ και το ΔΝΤ».

Απέναντι στους εκπρόσωπους του Τύπου, ο κ. Ζιπέ αναγνώρισε ότι «το ζητούμενο από την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο, πολύ επώδυνο».

«Κατανοώ, λοιπόν, τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις του ελληνικού πληθυσμού. Όμως, συγχρόνως, τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε ακόμα πιο επώδυνες δοκιμασίες, ένα είδος οικονομικού, αλλά και πιστωτικού χάους», συνόψισε ο κ. Ζιπέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ