Ζουράρις για την αλλαγή φύλου: Είναι διαταραχή όπως μία παιδική ασθένεια - iefimerida.gr

Ζουράρις για την αλλαγή φύλου: Είναι διαταραχή όπως μία παιδική ασθένεια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «διαταραχή σαν παιδική ασθένεια, όπως ο παιδικός διαβήτης» περιέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις την επιθυμία αλλαγής φύλου παιδιών αναφερόμενος στο σχετικό νομοσχέδιο που που ψηφίστηκε σε επιτροπή της Βουλής και προβλέπει την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη.

«Το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζουν αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από την βρεφική ηλικία, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ' ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα», είπε ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο ο κ. Ζουράρις απάντησε «Προφανώς». Παράλληλα, ο κ. Ζουράρις αναφερόμενος στις αντιδράσεις που εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος και ΤΟ Άγιο Όρος τόνισε ότι δικαιούνται να επεμβαίνουν στο ζήτημα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Βεβαίως δικαιούνται. Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική».

Τέλος ο κ. Ζουράρις κλήθηκε αν σχολιάσει και τη στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ στο ζήτημα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα με το να ψηφίζουν διαφορετικά οι συνάδελφοί μου βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ξέρω ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει πολλές φορές κατά συνείδηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ