ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ασφάλειες: Στα 77,9 εκατ. ευρώ η παραγωγή του κλάδου αστικής ευθύνης το 2016

Φωτογραφία: Pixabay
Φωτογραφία: Pixabay

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του Κλάδου Αστικής Ευθύνης για το 2016 εκτιμάται σε 77,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας οριακή μείωση -0,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οπως προκύπτει από μελέτη της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας  ως προς την κατανομή των ασφαλιστήριων συμβολαίων Αστικής Ευθύνης, το 48,1% αφορούσε γενική αστική ευθύνη, το 34,3% επαγγελματική αστική ευθύνη, το 14,4 % εργοδοτική ευθύνη και το 3,2% λοιπές καλύψεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο κ. G. Zorgno, Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ ανέφερε :

«Παρά το γεγονός ότι το 2016 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, ο κλάδος Αστικής Ευθύνης συνέχισε την σταθερή πορεία των τελευταίων ετών με οριακές διακυμάνσεις από έτος σε έτος.

Συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ασφαλισμένων μας στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική τους δραστηριότητα δημιουργώντας νέα καινοτόμα προϊόντα και καλύψεις.

Παράλληλα η επιτροπή αστικής ευθύνης της ΕΑΕΕ υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα απευθείας ενημέρωσης των καταναλωτών σε συνεργασία με επιμελητήρια, θεσμικούς φορείς, επαγγελματικές και καταναλωτικές ομάδες».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.