Μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας το λόμπι της αγοράς όπλων συζητά αλλαγές για την οπλοκατοχή - iefimerida.gr

Μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας το λόμπι της αγοράς όπλων συζητά αλλαγές για την οπλοκατοχή

Η NRA τάσσεται κατηγορηματικά κατά των περιορισμών στην οπλοκατοχή (Φωτογραφία:  David Goldman/AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να πάρει θέση αποφάσισε η ΝRA (Εθνική Ομοσπονδία Οπλων), το πανίσχυρο ρεπουμπλικανικό λόμπι που βρίσκεται πίσω από την τεράστια αγορά όπλων, μετά το σοκ και τις έντονες συζητήσεις που προκάλεσε το αδιανόητο μακελειό στο Λας Βέγκας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝRA, κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε αρνηθεί πεισματικά να συμμετέχει σε οποιαδήποτε συζήτηση, δηλώνει ανοικτή να συζητήσει πρόσθετη βελτιωτική νομοθεσία αναφορικά με τα ημιαυτόματα όπλα και συγκεκριμένα με τις συσκευές που επιτρέπουν στα ημιαυτόματα όπλα να λειτουργούν ως εντελώς αυτόματα.

Το ρεπουμπλικανικό λόμπι που στήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ επιχορηγώντας την προεκλογική του καμπάνια με εκατομμύρια δολάρια δηλώνει πρόθυμο να συζητήσει την απαγόρευση της συσκευής αυτή, παρά το γεγονός ότι επί χρόνια αντιστεκόταν σθεναρά σε οποιονδήποτε έλεγχο αναφορικά με την οπλοκατοχή.

Η Ομοσπονδία κάλεσε να εξεταστεί άμεσα αν οι συγκεκριμένες συσκευές είναι σύμφωνες με τον ομοσπονδιακό νόμο, παρέμεινε ωστόσο αμετακίνητη στην άρνησή της για ουσιαστικό έλεγχο της οπλοκατοχής δηλώνοντας: «Το να απαγορεύσεις τα όπλα από νομοταγείς πολίτες εξαιτίας της εγκληματικής πράξης ενός τρελού, δεν συμβάλει καθόλου στην αποφυγή μελλοντικών επιθέσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ οπλοκατοχή NRA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ