Πώς οι δικηγόροι του Τραμπ γλίτωσαν την Ιβάνκα και τον αδελφό της -Θα κατηγορούνταν για απάτη - iefimerida.gr

Πώς οι δικηγόροι του Τραμπ γλίτωσαν την Ιβάνκα και τον αδελφό της -Θα κατηγορούνταν για απάτη

Τα μεγαλύτερα παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για απάτη και παραπλάνηση πιθανών αγοραστών ακινήτων, που δεν τα αγόραζε κανείς, λίγο έλειψε να βρεθούν η Ιβάνκα Τραμπ και ο αδελφός της, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ.

Τα μεγαλύτερα παιδιά του προέδρου των ΗΠΑ κατηγορήθηκαν ότι στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες χρησιμοποίησαν «φουσκωμένα νούμερα» για το πόσο καλά πήγαιναν οι πωλήσεις διαμερισμάτων, σύμφωνα με έρευνα τριών αμερικανικών ΜΜΕ (ProPublica, The New Yorker και WNYC).

Τα αποδεικτικά στοιχεία περιλάμβαναν emails των δύο αδελφιών, από τα οποία προέκυπτε ότι γνώριζαν πως οι αριθμοί ήταν διογκωμένοι. Σε ένα απ’ αυτά συζητούσαν πως να συντονίσουν τις ψεύτικες πληροφορίες που παρείχαν, ενώ σ’ ένα άλλο εξέφραζαν ανησυχία ότι ένας δημοσιογράφος έχει «μυριστεί» την απάτη.

Πώς οι δικηγόροι του Τραμπ γλίτωσαν την Ιβάνκα και τον αδελφό της -Θα κατηγορούνταν για απάτη | iefimerida.gr 0

Όταν η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Νέας Υόρκης ξεκίνησε έρευνα για την Ιβάνκα και τον αδελφό της το 2010, ο Οργανισμός Τραμπ (“Τrump Organization”) προσέλαβε κορυφαίους δικηγόρους για την υπεράσπισή τους.

Οι εισαγγελείς έκριναν τελικά ότι ναι μεν τα αδέλφια χρησιμοποίησαν «φουσκωμένα» νούμερα, αλλά δεν προέκυπταν ποινικές ευθύνες. Ωστόσο, προς απογοήτευση του πατέρα τους, η υπόθεση παρέμεινε ανοικτή.

Πώς οι δικηγόροι του Τραμπ γλίτωσαν την Ιβάνκα και τον αδελφό της -Θα κατηγορούνταν για απάτη | iefimerida.gr 1

Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μαρκ Κάσοβιτς

Μέχρι που ανέλαβε ο Μαρκ Κάσοβιτς, ο επιφανής δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ. Το 2012 έκανε μια δωρεά 25.000 δολαρίων στην καμπάνια επανεκλογής του Σάιρους Βανς τζούνιορ, Γενικού Εισαγγελέα του Μανχάταν και προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς ο Κάσοβιτς ζήτησε από τον Βανς να βάλει στο αρχείο την υπόθεση και τρεις μήνες αργότερα ο Γενικός Εισαγγελέας είπε να σταματήσει η έρευνα, σύμφωνα με το ProPublica.

Πώς οι δικηγόροι του Τραμπ γλίτωσαν την Ιβάνκα και τον αδελφό της -Θα κατηγορούνταν για απάτη | iefimerida.gr 2

Ο Σάιρους Ρ. Βανς τζούνιορ

Υπεραμυνόμενος της απόφασής του ο Βανς είπε: «Δεν πίστευα εκείνη την περίοδο ότι είχε διαπραχθεί κάποιο έγκλημα πέραν πάσης αμφιβολίας. Έπρεπε να πάρω μιαν απόφαση, την πήρα και νομίζω ότι ήταν σωστή.»

Αν και ο Βανς επέστρεψε τις 25.000 δολάρια στον Κάσοβιτς όταν συναντήθηκαν, περίπου έξι μήνες αφότου μπήκε η υπόθεση στο αρχείο ο τελευταίος επανήλθε με νέα, μεγαλύτερη δωρεά. Ο Βανς είπε στο ProPublicca ότι θα επιστρέψει τώρα – τέσσερα χρόνια αργότερα- και τη δεύτερη δωρεά, ώστε να μην είναι τα χρήματα αυτά «μυλόπετρα στο λαιμό κανενός».

Ο Κάσοβιτς είπε στους δημοσιογράφους ότι δώρησε τα χρήματα επειδή εντυπωσιαστεί από την «αψεγάδιαστη ακεραιότητα» του Βανς κι όχι για να ζητήσει ανταλλάγματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ