Φονική καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -Χάος στις συγκοινωνίες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Φονική καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -Χάος στις συγκοινωνίες [εικόνες & βίντεο]

Θυελλώδεις άνεμοι 115 χλμ την ώρα ξερίζωσαν δέντρα και στέγες σπιτιών (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι πέντε εκ των οποίων μέσα στα οχήματα τους, από το πέρασμα της φονικής καταιγίδας «Ξαβιέ» στη βόρεια Γερμανία.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Φονική καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -Χάος στις συγκοινωνίες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Βερολίνο και το Αμβούργο έλαβε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια και μέσω Twitter προειδοποίησε τους κατοίκους του Αμβούργου: «Μη βγαίνετε αυτή την ώρα από τα σπίτια σας. Μείνετε σε προστατευόμενες περιοχές».

Μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν έπεσε ένα δέντρο στο αυτοκίνητό της στο Αμβούργο κι ένας οδηγός καταπλακώθηκε επίσης από δέντρο μέσα στο φορτηγό του στο ανατολικό κρατίδιο του Μέκλεμπουργκ – Δυτικής Πομερανίας.

Φονική καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -Χάος στις συγκοινωνίες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Φονική καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -Χάος στις συγκοινωνίες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Η αστυνομία στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου κοντά στο Βερολίνο ανακοίνωσε αργότερα ότι συνολικά τέσσερις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα στα οχήματά τους.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στις συγκοινωνίες. Εκατοντάδες ταξιδιώτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της γερμανικής πρωτεύουσας καθώς ακυρώθηκαν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων από και προς το Βερολίνο, αλλά και στην Κάτω Σαξονία, το Σλέσβιχ Χόλσταϊν, τη Βρέμη και το Αμβούργο.

Φονική καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -Χάος στις συγκοινωνίες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Αρκετές διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια του Ανόβερου και της Βρέμης, ενώ ταξιδιώτες που έφθασαν στο Βερολίνο παρέμειναν μέσα στα αεροσκάφη μέχρι να περάσει η καταιγίδα από τα αεροδρόμια του Τέγκελ και του Σένεφελντ. Τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στο Βερολίνο αποκαταστάθηκαν μόλις σήμερα το πρωί.

Φονική καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -Χάος στις συγκοινωνίες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4
Φονική καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -Χάος στις συγκοινωνίες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 5

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία (DWD) η καταιγίδα συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας ταχύτητας έως 115 χιλιομέτρων την ώρα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, στέγες κτιρίων καταστράφηκαν σε τρία κρατίδια, ενώ ένας μεγάλος γερανός έπεσε μέσα στο ποτάμι στο λιμάνι του Βίλχελσμχαβεν.

Φονική καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -Χάος στις συγκοινωνίες [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 6

(Φωτογραφίες: ΑΡ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ