Παπουτσής: Η αστυνομία κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες - iefimerida.gr

Παπουτσής: Η αστυνομία κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες

Παπουτσής: Η αστυνομία κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη όλοι οι πολίτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και να αποφύγουν τις πράξεις που βιάζουν την Δημοκρατία, επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια που έκαναν και τον γύρο του κόσμου, ο Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε πως όλα αυτά που έγιναν εχθές, ήταν προσβολή στην Ελληνική Δημοκρατία, ενώ, τόνισε πως όλοι οι πολίτες τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η Ελλάδα, θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Μάλιστα όπως δήλωσε η προσπάθειες που κατέβαλαν οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν υπεράνθρωπες, τονίζοντας πως όποιος και να είναι ο αριθμών των δυνάμεων ασφαλείας σε μία χώρα, «ποτέ δεν είναι αρκετός».

Για το εάν θα αλλάξει η στάση της αστυνομίας και εάν περιμένει ότι θα επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα, ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι η περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη και δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις και τόνισε ότι «οι θυσίες του λαού και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δημιουργούν το πεδίο για έντονες κοινωνικές συγκρούσεις». «Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται ψυχραιμία και υπευθυνότητα από όλους», επανέλαβε.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι «η κατάσταση στις επόμενες μέρες θα είναι μια κατάσταση που χρειάζεται πολλές αντοχές από την κοινωνία και πάνω από όλα υπευθυνότητα από όλους, θεσμικούς, πολιτειακούς παράγοντες, αλλά πάνω από όλα από κάθε πολίτη ξεχωριστά».

«Η χώρα πρέπει να σταθεί όρθια, η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και αν δεν συνεισφέρουμε όλοι με κάθε τρόπο αυτό δεν θα το πετύχουμε, προς δόξα εκείνων που επιχειρούν να γονατίσουν την Ελλάδα και να μας αφήσουν έξω από την ΕΕ και το ευρωπαϊκό νόμισμα», υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά με τη φημολογία που αναπτύχθηκε από χτες περί ενδεχόμενες αλλαγές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πηγές παρέπεμψαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον κ. Παπουτσή την περασμένη Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο δεύτερος του είχε θέσει τους όρους παραμονής του στην κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν εμμέσως πλην σαφώς ότι η παραμονή του στην κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι οι όροι αυτοί ικανοποιήθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ