Καμίνης σε Θεοδωράκη: Μυωπική η απόρριψη της ηλεκτρονικής κάλπης, αλλά... κουράσαμε - iefimerida.gr

Καμίνης σε Θεοδωράκη: Μυωπική η απόρριψη της ηλεκτρονικής κάλπης, αλλά... κουράσαμε

Η απάντηση Καμίνη στην επιστολή Θεοδωράκη -Φωτογραφία αρχείου: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με θερμά λόγια υποδέχθηκε την πρόταση Θεοδωράκη για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία ο Γιώργος Καμίνης, επισημαίνει ωστόσο ότι η σχετική συζήτηση έχει αρχίσει να κουράζει.

Με απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ποταμιού, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εκφράζεται θετικά στην πρωτοβουλία Θεοδωράκη για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία

Μάλιστα, εξαπολύει βολές κατά της Φ. Γεννηματά λέγοντας: «Βρίσκω πολιτικά μυωπική την απόρριψή της, που γίνεται για λόγους «μικρού» ανταγωνισμού με προσχηματικά επιχειρήματα, δήθεν τεχνικά, δήθεν διαδικαστικά».

Ωστόσο, ο Γ. Καμίνης καλεί τον Στ. Θεοδωράκη να λάβει υπόψιν ότι «όσο δεν ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία, κουράζουμε κι απομακρύνουμε τους πολίτες. Ως εκ τούτου, έχω δηλώσει την πρόθεσή μου να πάμε στις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί, αρκεί να είναι αξιόπιστο και με το μικρότερο δυνατό –θα έλεγα συμβολικό- οικονομικό τίμημα για τους πολίτες που θα προσέλθουν».

Αναλυτικά η επιστολή Καμίνη στον Θεοδωράκη

«Αγαπητέ Σταύρο,

Έλαβα την επιστολή σου αναφορικά με την πρωτοβουλία σου, η οποία συμβάλλει στη συζήτηση που έχουμε από κοινού αναλάβει σχετικά με τις διαδικασίες της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θέλω να τονίσω ότι η πρότασή σου προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς δεν επηρεάζει ούτε τον χρόνο ούτε το κόστος διεξαγωγής των εκλογών.

Γνωρίζεις ήδη τη θέση μου ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η ηλεκτρονική κάλπη δηλαδή, δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας. Η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συμμετοχής, είναι μία δημοκρατική κατάκτηση και μία ευκαιρία που η παράταξή μας όχι μόνο δεν θα έπρεπε να τη θεωρεί βάρος αλλά αντιθέτως να την επιδιώκει με νύχια και με δόντια. Να μην κάνει τη χάρη σε κάποια κλειστά συστήματα εξουσίας, να περάσει το δικό τους, επειδή φοβούνται αυτό που φέρνει το καινούριο. 'Αλλωστε, εξ αποστάσεως ψηφοφορία αυξάνει τη μαζικότητα και την καινοτομία, άρα διευρύνει τη νομιμοποιητική βάση του εγχειρήματός μας και κατά συνέπεια τη συνοχή της παράταξης την επόμενη μέρα των εκλογών. Βρίσκω πολιτικά μυωπική την απόρριψή της, που γίνεται για λόγους «μικρού» ανταγωνισμού με προσχηματικά επιχειρήματα, δήθεν τεχνικά, δήθεν διαδικαστικά.

Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη ότι, όσο δεν ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία, κουράζουμε κι απομακρύνουμε τους πολίτες. Ως εκ τούτου, έχω δηλώσει την πρόθεσή μου να πάμε στις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί, αρκεί να είναι αξιόπιστο και με το μικρότερο δυνατό –θα έλεγα συμβολικό- οικονομικό τίμημα για τους πολίτες που θα προσέλθουν.

Όπως κι εσύ, έτσι κι εγώ, πιστεύουμε βαθιά στην ανάγκη εισαγωγής της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εσωτερικές διαδικασίες του νέου φορέα, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τη νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Είναι ηθικό και πολιτικό μας χρέος απέναντι σε όλα αυτά τα νέα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό, όλα τα νέα παιδιά που θα γίνουν συνιδρυτές και συνεχιστές της δημοκρατικής παράταξης.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Καμίνης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ