Κατά 7,8% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

Κατά 7,8% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με άνοδο της επιβατικής κίνησης «έκλεισε» ο Σεπτέμβριος για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Συγκεκριμένα με 2,29 εκατ. επιβάτες, η κίνηση στον διεθνή αερολιμένα παρουσίασε τον Σεπτέμβριο αύξηση 7,8%.

Η άνοδος αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου, στην αύξηση της κίνησης τόσο του εσωτερικού κατά 4%, όσο και του εξωτερικού κατά 9,8%. Οι Έλληνες επιβάτες έφτασαν τις 754,8 χιλ. και οι ξένοι το 1,5 εκατ.

Συνολικά, στο 8μηνο του 2017 (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος), η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 16,8 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο 8,1%. Η άνοδος αυτή οφείλεται πρωτίστως στην ανοδική πορεία της διεθνούς κίνησης με 11,1 εκατ. επιβάτες και δευτερευόντως της κίνησης εσωτερικού με 5,62 εκατ. επιβάτες. Ειδικότερα, η πορεία της διεθνούς κίνησης παρουσίασε αύξηση 11,5%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε μικρή άνοδο 1,9%.

Τέλος, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2017 έφθασε τις 152.573, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 2,5%. Οι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν αύξηση 1,7%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο 3,1%.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ