Ο «Γερμανός Τζέιμς Μποντ», μάστερ της φοροδιαφυγής, μπαίνει φυλακή - iefimerida.gr

Ο «Γερμανός Τζέιμς Μποντ», μάστερ της φοροδιαφυγής, μπαίνει φυλακή

Ο Μάους διατάχθηκε να δώσει και 200.000 ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς (Φωτογραφία:AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδίκασε γερμανικό δικαστήριο τον Βέρνερ Μάους, γνωστό και ως «Τζέιμς Μποντ της Γερμανίας».

Ο Μάους, 77 ετών σήμερα, καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή περισσότερων από 15 εκατ. ευρώ τους, χρήματα που έκρυβε σε παράκτιους λογαριασμούς.

Για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, ο Βέρνερ Μάους αποτέλεσε τη γερμανική απάντηση στον Τζέιμς Μποντ. Επρόκειτο για έναν ανήσυχο πράκτορα που κινούνταν στη σκοτεινή σφαίρα μεταξύ του εγκληματικού υποκόσμου και των υπηρεσιών πληροφοριών, με σκοπό την παγίδευση διακινητών ναρκωτικών και τη διαπραγμάτευση με τρομοκράτες.

Παράλληλα, ο Μάους πολλές φορές βρέθηκε στο επίκεντρο για τον πολυέξοδο τρόπο ζωής του, και κυρίως για τη ροπή προς τα ελβετικά ρολόγια, τα γούνινα παλτά, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα αυτοκίνητα, καθώς και το αεροσκάφος Cessna 172, με το οποίο πετούσε για τις αποστολές του. Επιπροσθέτως, δεν έχει μείνει απαρατήρητη η περιφραγμένη κατοικία του, η οποία έχει μετατραπεί σε «κάστρο του κόσμου της Ντίσνεϊ», σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες.

Ο ίδιος δεν σταματούσε να τονίζει την προσωπική εμπλοκή του στη μάχη κατά του ISIS, αλλά και τη διάσωση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ από κύκλωμα ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΕΡΝΕΡ ΜΑΟΥΣ Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ