Εξοργισμένος 40χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε ελαιογραφία του Χίτλερ - iefimerida.gr

Εξοργισμένος 40χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε ελαιογραφία του Χίτλερ

Ο πίνακας του Χίτλερ που έπεσε «θύμα» του 40χρονου άνδρα.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπλισμένος με ένα κατσαβίδι, εισέβαλε σε μια γκαλερί τέχνης στην Ιταλία, ένας 40χρονος άνδρας και επιτέθηκε σε μία ελαιογραφία που είχε φιλοτεχνήσει ο Αδόλφος Χίτλερ και αποτελούσε μέρος μιας έκθεσης για την τρέλα.

Ο άνδρας εξοργίστηκε που είδε το έργο του ναζιστή ηγέτη να κρέμεται στην γκαλερί Museo Di Salo ως μέρος μιας έκθεσης για την τρέλα, σύμφωνα με το μουσείο.

Η έκθεση που περιλαμβάνει το έργο είναι αφιερωμένη στην «παραφροσύνη» και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα του Γκόγια και του Φράνσις Μπέικον. Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση που επιμελείται ο κριτικός τέχνης Βιτόριο Σγκάρμπι, που δήλωσε πως το έργο του Χίτλερ ήταν σκουπίδια.

«Είναι ένα έργο-σκουπίδι, ένας πίνακας από έναν απελπισμένο άνθρωπο... δεν βλέπεις μεγαλείο, αλλά βλέπεις τη δυστυχία εδώ» δήλωσε ο Σγκάρμπι στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. «Δεν είναι το έργο ενός δικτάτορα, αλλά αυτό ενός κακοποιού, που αποκαλύπτει μια βαθιά μελαγχολική ψυχή».

Ο Χίτλερ υποτίθεται ότι υπέβαλε τον πίνακα ως μέρος της αίτησής του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης, από την οποία απορρίφθηκε δύο φορές. Ο Χίτλερ έγραψε για τον διευθυντή της ακαδημίας στην αυτοβιογραφία του Mein Kampf: «Αυτός ο κύριος με διαβεβαίωσε πως τα σχέδια που είχα καταθέσει αναμφισβήτητα έδειξαν την ανικανότητά μου για ζωγραφικά και πως η ικανότητά μου προφανώς βρισκόταν στον τομέα της αρχιτεκτονικής».

Ο 40χρονος άνδρας προσπάθησε να καταστρέψει την ελαιογραφία με ένα κατσαβίδι ενώ έβριζε πριν φύγει. Ο διευθυντής του μουσείου δήλωσε ότι το έργο θα παραμείνει στην έκθεση καθώς δεν προκλήθηκε κάποια σοβαρή ζημιά. Ο ιδιοκτήτης, ένας συλλέκτης στη Γερμανία, αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη μετά την εξέταση της ζημιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελαιογραφία Χίτλερ γκαλερί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ