Την αλλαγή διάταξης για το δικηγορικό απόρρητο ζητούν οι δικηγόροι - iefimerida.gr

Την αλλαγή διάταξης για το δικηγορικό απόρρητο ζητούν οι δικηγόροι

Φωτογραφία:Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τροποποίηση διάταξης που αφορά στο δικηγορικό απόρρητο ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι.

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας, Σταύρο Κοντονή και Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος ης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής ζητεί την τροποποίηση της προτεινόμενης διάταξης σε σχετικό νομοσχέδιο που αφορά και το δικηγορικό απόρρητο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξανδρής ζητεί να τροποποιηθεί η προτεινόμενη διάταξη για το δικηγορικό απόρρητο, στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2014/104/ΕΕ, ώστε να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο προστασίας του.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, σημειώνει ότι «λόγω του διαφορετικού επιπέδου προστασίας του απορρήτου στην περίπτωση των εμμίσθων δικηγόρων στο ενωσιακό και το ελληνικό δίκαιο, η διατήρηση της προτεινόμενης διατύπωσης, η οποία προβλέπει την εφαρμογή του δικηγορικού απόρρητου όπως ισχύει «δυνάμει του ενωσιακού ή του εθνικού δικαίου», προκαλεί αδικαιολόγητη ασάφεια και ανασφάλεια δικαίου».

Κατ´ αποτέλεσμα, συνεχίζει ο κ. Αλεξανδρής, μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της παρεχόμενης προστασίας του δικηγορικού απορρήτου, δυνάμει του εσωτερικού μας δικαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ