Συνεχίζεται το παζάρι για τις μονάδες της ΔΕΗ που θα πουληθούν -Στο «καλάθι» και η Μεγαλόπολη - iefimerida.gr

Συνεχίζεται το παζάρι για τις μονάδες της ΔΕΗ που θα πουληθούν -Στο «καλάθι» και η Μεγαλόπολη

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «παζάρι» για τις μονάδες που θα συνθέσουν το πακέτο που θα πουλήσει η ΔΕΗ μετά τις Βρυξέλλες συνεχίζεται στην Αθήνα, όπου στις επόμενες εβδομάδες θα βρεθούν τα τεχνικά κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

Οι διαπραγματεύσεις με τα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις μονάδες που θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΗ εντείνονται καθώς έχει απορριφθεί η αρχική λίστα που πρότεινε η επιχείρηση και στην αντιπρόταση της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνονται οι δύο μονάδες της Μεγαλόπολης, που μαζί με τις μονάδες του Αγίου Δημητρίου αποτελούν δύο από τα πολυτιμότερα assets της εταιρείας.

Εκτιμάται ότι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί το πακέτο της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν για την πώληση του 40% του λιγνίτη της ΔΕΗ.

Θέμα πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών δεν τίθεται από την πλευρά της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε για άλλη μια φορά και ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης χωρίς να κάνει καμία αναφορά για το τι θα περιλαμβάνει το πακέτο των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων.

«Η προστασία των υδροηλεκτρικών μονάδων είναι βασική προϋπόθεση. Το στοιχείο της υδροηλεκτροδότησης της ΔΕΗ είναι απαραίτητο, πρέπει να το διατηρήσουμε, δεν παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού. Είναι ένα στρατηγικό και απόλυτα ουσιαστικό στοιχείο» ανέφερε μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή.

Ο κ. Σταθάκης μίλησε ακόμα για αναπόδραστη ευρωπαϊκή δέσμευση σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες και πρόσθεσε ότι γίνεται διαπραγμάτευση, ώστε η πώληση να μην θίγει τα συμφέροντα και τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

«Υπάρχει σαφής δέσμευση να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε. Θα δείτε ότι θα γίνει ομαλά η διαδικασία και θα φέρει οφέλη στη ΔΕΗ» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ λιγνιτικές μονάδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ