Μητσοτάκης: Αυτοί που λουφάρουν δεν θέλουν την αξιολόγηση -Είναι λίγοι - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Αυτοί που λουφάρουν δεν θέλουν την αξιολόγηση -Είναι λίγοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση στο Μενίδι (Φωτογραφία: EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην κυβέρνηση και κάλεσμα στους πολίτες για συμπόρευση με τη ΝΔ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Μενίδι, σε εκδήλωση για τη 43η επέτειο από την ίδρυση της παράταξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που έγινε ποτέ.

«Ολοι θυμούνται τι υποσχέθηκαν και τι έκαναν. Ανέβηκαν με υποσχέσεις για σκίσιμο μνημονίων και σήμερα τα υπογράφουν δύο-δύο. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δισ. και πήραν από τις τσέπες των πολιτών 15 δισ. Εφεραν περισσότερη φτώχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαπλέκεται «σε κάθε σκιά της δημόσιας ζωής», ότι νομοθετεί για τα ρουσφέτια της, γύρισε την Παιδεία 30 χρόνια πίσω και για μια «επιχείρηση ελέγχου κάθε πτυχής της δημόσιας ζωής».

Αμφισβήτησε την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», τονίζοντας ότι εκείνοι που το λένε έχουν δεσμεύσει την χώρα με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και με μέτρα που θα επιβληθούν από το 2018 και μετά. «Η γενιά των 360 ευρώ είναι δημιούργημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι των 450 και των 500 ευρώ από το 2019 και μετά θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρους».

«Εδειξαν ανικανότητα στη διαχείριση κάθε κρίσης. Οι επενδύσεις εξαγγέλλονται στα λόγια και διαρκώς βαλτώνουν. Αυτή είναι η πορεία που μας έχει βάλει η σημερινή κυβέρνηση. Είδαμε υπουργούς-τζογαδόρους να χαλάνε σε μετρητά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο όσα μπορεί να σηκώσει ο πολίτης μέσα σε τρεις μήνες. Και πάνε μαζί μόνο και μόνο για την καρέκλα. Ενα αφήγημα που χτίστηκε με ψέματα, έχει πλέον αποκαλυφθεί. Με ψέματα ανέβηκαν και με ψέματα συνεχίζουν», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σοβαρό κράτος δεν φτιάχνεις με ρουσφετολογικές προσλήψεις, το φτιάχνεις με αξιολόγηση και αξιοκρατία, με αξιολόγηση και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης. Αυτοί που δεν θέλουν την αξιολόγηση είναι αυτοί που λουφάρουν, αλλά αυτοί είναι λίγοι», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε ένα κόμμα των πολλών. Μία γνήσια λαϊκή παράταξη. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να χωρίσουν ταξικά την κοινωνία εμείς λέμε σε όλους ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί αξίζουμε καλύτερα. Είμαι εδώ, για να μιλήσω για τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη μας στους εαυτούς μας. Κανείς στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να μένει στην άκρη», τόνισε ακόμη, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Η ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα σε όσους θέλουν να έρθουν με εμάς. Σε μία εποχή απόλυτης απαξίωσης. Η ΝΔ είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Επάνω μας ακουμπούν οι ελπίδες όλων των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ Μενίδι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ