Νέες προσφυγές στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Νέες προσφυγές στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέος δικαστικός αγώνας ανοίγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών (ΣτΕ) και δύο τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΙ-STAR) να προσφεύγουν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, στρεφόμενοι κατά των υπουργικών αποφάσεων που προβλέπουν τον αριθμό των 7 τηλεοπτικών αδειών αλλά και το κόστος για την αγορά τους, που ξεκινά από τα 35 εκατ. ευρώ.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι οι δύο υπουργικές αποφάσεις αντιτίθενται στις αρχές του ανταγωνισμού, ενώ «βάλλουν» κατά της τιμής εκκίνησης, κάνοντας λόγο για υπερβολική τιμή που δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.

Μάλιστα όπως τονίζουν, το ύψος της τιμής μειώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις συνταγματικές αρχές της πολυφωνίας και του πλουραλισμού, αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Για τους προσφεύγοντες, η διαγωνιστική διαδικασία διενεργείται αποκλειστικά με οικονομικά και όχι άλλα κριτήρια, κατά παραβίαση των αρχών του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ