Πανεπιστημιακά συγγράμματα, τέλος -Μπλόκο από τους απλήρωτους εκδότες - iefimerida.gr

Πανεπιστημιακά συγγράμματα, τέλος -Μπλόκο από τους απλήρωτους εκδότες

Φωτογραφία: Eurokinissi / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φρένο» στη διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 βάζει ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), μετά από τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των τιμολογίων τους.

Ο κλάδος εξέφρασε αδυναμία να στηρίξει με ίδιους πόρους τη διανομή των βιβλίων και καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τώρα την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Η εν λόγω αναστολή αφορά στο σύνολο των φοιτητών και σπουδαστών της χώρας.

Στην ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση, υπογραμμίζεται παράλληλα ότι η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής.

«Αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων «καλεί τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ