Αισιοδοξία της BlackRock: Ανακάμπτει η Ελλάδα - iefimerida.gr

Αισιοδοξία της BlackRock: Ανακάμπτει η Ελλάδα

Αισιοδοξία από την BlackRock για την Ελλάδα (Φωτογραφία: AP/ MARK LENNIHAN)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξη είναι η εκτίμηση της BlackRock για την ελληνική οικονομία, καθώς αναφέρει ότι η χώρα μας ανακάμπτει.

Ο επενδυτικός κολοσσός επισημαίνει ότι η μία επιτυχής επιστροφή στις αγορές μετά την αξιολόγηση του προγράμματος «μπορεί να ξεκλειδώσει σημαντική ζήτηση από επενδυτές», σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο Κρις Κολούνγκα, επικεφαλής του Emerging Europe PLC της BlackRock σημειώνει ότι τελικά τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κάτι που θα σημάνει μείωση του κόστους δανεισμού και θα καθησυχάσει τους επενδυτές, όπως αναφέρει.

Επιπλέον, ο Κολούνγκα τονίζει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να απομακρύνουν τις αμφιβολίες για τη φερεγγυότητά τους. Ο ίδιος επισημαίνει τέλος ότι υπάρχει περιθώριο για σημαντική βελτίωση σε ό,τι αφορά τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BlackRock τράπεζες ομόλογα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ