Aφορόλογητα και ακατάσχετα τα κέρδη από τη λοταρία του ΥΠΟΙΚ για τις αποδείξεις - iefimerida.gr

Aφορόλογητα και ακατάσχετα τα κέρδη από τη λοταρία του ΥΠΟΙΚ για τις αποδείξεις

1.000 τυχεροί θα κερδίζουν 1.000 ευρώ κάθε μήνα/Φωτογραφία:Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφορολόγητα και ακατάσχετα είναι τα ποσά που θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι από τη λοταρία των αποδείξεων του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει ότι τα χρηματικά έπαθλα δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το ελληνικό Δημόσιο.

Οι κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών που στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην ενίσχυση χρήσης που πλαστικού και ηλεκτρονικού χρήματος θα αρχίσουν αμέσως μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης, η οποία αναμένεται εδώ και μήνες.

Το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι 1.000 τυχεροί κάθε μήνα θα κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας ενώ στη διάρκεια του έτους, θα δίνονται συνολικά μέσω της λοταρίας 12 εκατομμύρια.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μία κλήρωση κάθε μήνα από τις αρχές του έτους και να μοιραστούν 12 εκατομμύρια ευρώ φέτος στους τυχερούς. Η ιδέα ήταν να μοιράζεται 1 εκατομμύριο ευρώ το μήνα. Αν και ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε τα Χριστούγεννα πέρυσι, έχουν παρέλθει πάνω από 8 μήνες. Και για τον λόγο αυτό το υπουργείο προγραμματίζει μια σούπερ κλήρωση τον Δεκέμβριο με το ποσό που δεν θα έχει διατεθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λοταρία ΥΠΟΙΚ πλαστικό χρήμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ