Η ΕΚΤ έχει αγοράσει ομόλογα του ESM στη δευτερογενή αγορά - iefimerida.gr

Η ΕΚΤ έχει αγοράσει ομόλογα του ESM στη δευτερογενή αγορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ύψους περίπου 90 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 38-39% του συνόλου των ανεξόφλητων τίτλων, έχει αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΜΣ Κάλιν Άνεβ Γιάνσε.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad, για τις εκδόσεις ομολόγων σε δολάρια που σχεδιάζει ο ΕΜΣ, η επιθυμία είναι αυτές να γίνονται τουλάχιστον μία ή δύο φορές τον χρόνο, σε ποσά 2 - 3 δισ. δολαρίων η κάθε μία.

«Θέλουμε να διαμορφώσουμε μία βραχυπρόθεσμη καμπύλη με διάρκεια λήξης 2, 3 και 5 ετών. Η ζήτηση για δολάρια είναι μεγαλύτερη σε αυτό το τμήμα της καμπύλης. Στο τμήμα της καμπύλης για (διάρκεια λήξης) 20, 30 ετών, η ζήτηση για ευρώ είναι ισχυρότερη», είπε.

Ερωτηθείς για την άποψη του ΕΜΣ σχετικά με την έκδοση των λεγόμενων ευρωπαϊκών ασφαλών ομολόγων (ESBies), ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη ζήτηση για τέτοιους τίτλους, που αποτελούν σύνθετα δομημένα προϊόντα.

«Είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν στους επενδυτές. Και αν είναι πολύ σύνθετο, δεν θα έχει μία αγορά που θα είναι μεγάλη αρκετά. Επιπλέον, οι επενδυτές θα ζητούν υψηλή απόδοση. Και τότε αυτό θα αντιστρατεύεται τον σκοπό του», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το επιτόκιο που ζητά ο ΕΜΣ σήμερα από την Ελλάδα είναι 1,1%, που είναι πολύ χαμηλό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ ομόλογα δευτερογενής αγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ