Στο Ευρωπαικό Δικαστήριο η Ιρλανδία -Δεν εισέπραξε 13 δισ. ευρώ φόρους από την Apple - iefimerida.gr

Στο Ευρωπαικό Δικαστήριο η Ιρλανδία -Δεν εισέπραξε 13 δισ. ευρώ φόρους από την Apple

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι παραπέμπει την Ιρλανδία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι απέτυχε να ανακτήσει οφειλόμενους φόρους ύψους έως 13 δισ. ευρώ από την Apple.

Η Κομισιόν ζήτησε από τον αμερικανικό τεχνολογικό όμιλο τον Αύγουστο του 2016 να πληρώσει μη καταβληθέντες φόρους καθώς έκρινε ότι η εταιρία είχε λάβει παράνομη κρατική βοήθεια.

«Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Κομισιόν υιοθέτησε αυτή την απόφαση και η Ιρλανδία δεν έχει ακόμα ανακτήσει τα χρήματα, ούτε εν μέρει», ανέφερε σε ανακοίνωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Εμείς, φυσικά, κατανοούμε ότι η ανάκτηση σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο περίπλοκη απ’ ό,τι σε άλλες, και είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε. Αλλά τα κράτη-μέλη πρέπει να σημειώνουν επαρκή πρόοδο για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ