Ηγέτης Καταλονίας: «Θέμα ημερών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας μας» - iefimerida.gr

Ηγέτης Καταλονίας: «Θέμα ημερών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας μας»

Εχει οριστεί για τις 22:00 ωρα Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θέμα ημερών» χαρακτήρισε την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ο ηγέτης της Καταλονίας, σε μια περίοδο που η τοπική κυβέρνηση φαίνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται τα επόμενα βήματά της μετά από το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Καταλανών και ισπανικών αστυνομικών δυνάμεων άνοιξαν τον «Ασκό του Αιόλου» στην Ισπανία, με τη χώρα να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την χειρότερη εθνική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν, ο ηγέτης της Καταλονίας, αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις αργότερα την Τετάρτη, περίπου στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει βήμα πίσω από τις αρχικές δηλώσεις της, τονίζοντας ότι το δημοψήφισμα είναι παράνομο και διαμηνύοντας ότι δεν το αναγνωρίζει.

Την Κυριακή, οι Καταλανοί προσήλθαν στις κάλπες παρά τις προειδοποιήσεις της Μαδρίτης και τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομικών και ψήφισαν σε ποσοστό 90% υπέρ της ανεξαρτησίας. Στις κάλπες προσήλθαν περί τα 2,26 εκατ. ψηφορόροι από τους συνολικά 5 εκατ. της περιφέρειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καταλονία δηλώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ