Καθησυχάζει ο Ντε Γκίντος τους πελάτες των καταλανικών τραπεζών - iefimerida.gr

Καθησυχάζει ο Ντε Γκίντος τους πελάτες των καταλανικών τραπεζών

Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε σήμερα ότι οι πελάτες των καταλανικών τραπεζών δεν έχουν λόγο να ανησυχούν εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης.

«Οι καταλανικές τράπεζες είναι ισπανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες και οι πελάτες τους δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν», τόνισε ο ντε Γκίντος στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Μαδρίτη.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «σωστές και απολύτως ξεκάθαρες» τις δηλώσεις του Ισπανού βασιλιά Φελίπε χθες, ο οποίος κατηγόρησε τους επικεφαλής των αυτονομιστών της Καταλονίας ότι καταστρατηγούν τις δημοκρατικές αρχές και διχάζουν την καταλανική κοινωνία.

Ανησυχία στις τράπεζες

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στους κύκλους του επιχειρηματικού κόσμου και των τραπεζών είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της CaixaBank, που έχει έδρα της τη Βαρκελώνη ενημέρωσε χθες τους υπαλλήλους της πως «είναι σημαντικό να επικοινωνούν προληπτικά» στους πελάτες της τη δέσμευση του τραπεζικού ιδρύματος στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους, που «θα οδηγήσει σε αποφάσεις, οι οποίες σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα πρέπει να ληφθούν».

Στην εσωτερική ανακοίνωση της, με τίτλο «Απεργία και κινητοποιήσεις στην Καταλονία», που αντίτυπό της ήλθε στην κατοχή του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFE, η Caixabank αναφέρεται εκτενώς στην πολιτική κατάσταση στην Καταλωνία.

Η CaixaBank καθιστά σαφές πως «σέβεται» το δικαίωμα στην απεργία και στην κινητοποίηση των υπαλλήλων της και τονίζει πως «μοναδικός στόχος της», ως τραπεζικό ίδρυμα, είναι «να προστατεύει ανά πάσα στιγμή τα συμφέροντα των πελατών, μετόχων κι εργαζομένων της, εγγυώμενη την ακεραιότητα των καταθέσεων».

Επίσης, επαναλαμβάνει πως η προσήλωσή της στην υπεράσπιση των συμφερόντων των πελατών της έχει αποτελέσει έναν οδηγό «καθ’ όλο το μάκρος» της ιστορίας της και τονίζει πως δεσμεύεται ότι αυτό «θα αποτελέσει οδηγό και για μελλοντικές αποφάσεις, που σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα πρέπει να ληφθούν».

Η τράπεζα επισημαίνει στο ίδιο κείμενο πως, χθες, προκηρύχθηκε μία γενική απεργία στην Καταλονία και πως αρκετοί εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις στην Καταλονία σταμάτησαν την εργασιακή τους δραστηριότητα για ορισμένα λεπτά, ώστε «να εκδηλώσουν την διαμαρτυρία τους» για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή, κάνοντας έμμεση αναφορά στην αιματηρή αστυνομική επέμβαση για την αποτροπή του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντε γκιντος καταλανικές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ