Ρόδος: Απλησίαστα τα ψάρια για τον μέσο καταναλωτή -Δεν αγοράζουν ούτε μαρίδα - iefimerida.gr

Ρόδος: Απλησίαστα τα ψάρια για τον μέσο καταναλωτή -Δεν αγοράζουν ούτε μαρίδα

Μόνο 3 τράτες βγαίνουν για ψάρεμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Οκτώβριος στη Ρόδο έχει συνδεθεί με την αλιεία και την κατανάλωση της μαρίδας.

Στην περιοχή των Κρητικών σχηματίζονταν ουρές αυτοκινήτων και το μαριδάκι γινόταν ανάρπαστο από τις καρότσες των ψαράδων, που ψάρευαν στη θαλάσσια περιοχή Ιξιάς-Ιαλυσού.
Αυτές οι εικόνες έχουν μείνει πλέον οριστικά στο παρελθόν. Τώρα έχουν απομείνει πολύ λίγες τράτες, ενώ και οι καταναλωτές δεν προτιμούν το μαριδάκι, όπως παλιά.

Ο Καπετάν Μεχμέτ Βογιατζής αναφέρει ότι το ψάρι του φτωχού, που πωλείται προς επτά ευρώ το κιλό, δεν είναι προσιτό στο μέσο καταναλωτή.

Γενικά η ζήτηση του φρέσκου ψαριού έχει μειωθεί κατακόρυφα σύμφωνα με τους αλιείς.

Το μπαρμπούνι, που είναι επίσης ψάρι της εποχής, αλλά κοστίζει ακριβότερα, δεν το πλησιάζουν οι καταναλωτές, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση πέρα από το μαριδάκι, θα προτιμήσουν τις γόπες που είναι επίσης οικονομικές.

Ρόδος: Απλησίαστα τα ψάρια για τον μέσο καταναλωτή -Δεν αγοράζουν ούτε μαρίδα  | iefimerida.gr 0

Από τις έξι τράτες που είχαν απομείνει στη Ρόδο, σήμερα συνεχίζουν να ψαρεύουν μόνο οι τρεις αφού οι υπόλοιπες αδυνατούν να εγκαταστήσουν (λόγω του υψηλού κόστους) το δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης σκαφών, όπως υποχρεούνται από το Υπουργείο.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κατανάλωση, απωθεί τους επαγγελματίες αλιείς να προβούν σε μία τέτοια «επένδυση». Υπάρχουν ιδιοκτήτες, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν μεροκάματα σε άλλες τράτες…

«Τα ψάρια είναι άφθονα. Εμείς βέβαια ψαρεύουμε ελάχιστα επειδή δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση.
Δίνουμε το μαριδάκι στα 7 ευρώ και βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν έχει την άνεση να το πάρει. Παλαιά θα θυμάστε τις ουρές που σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα στα Κρητικά για να πάρουν το μαριδάκι τους… Ε λοιπόν, αυτές τις ουρές έχουμε πολλά χρόνια να τις δούμε. Μπορεί μία ψαριά να φτάνει τα 200-300 κιλά αλλά βγάζουμε μόνο 15 με 20 κιλά, αφού ο κόσμος δεν τα αγοράζει.

Ρόδος: Απλησίαστα τα ψάρια για τον μέσο καταναλωτή -Δεν αγοράζουν ούτε μαρίδα  | iefimerida.gr 1

Γενικά η αλιεία είναι δύσκολη. Από τις έξι τράτες που υπήρχαν έμειναν μόνο τρεις, αφού οι υπόλοιπες δεν μπορούν να εγκαταστήσουν το δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης σκαφών, όπως υποχρεούμαστε από το υπουργείο», δηλώνει ο Καπετάν Μεχμέτ Βογιατζής.

Από την πλευρά του ο Καπετάν Γιουσούφ αναφέρει: «Ψάρια υπάρχουν πάρα πολλά. Είναι η εποχή για το μαριδάκι. Είναι το ψάρι του φτωχού. Βέβαια έμειναν λίγες τράτες και επειδή πλέον ψαρεύουμε μόνο τα ψάρια με μεγάλα μάτια, δεν βγάζουμε τις ίδιες ποσότητες, όπως τα προηγούμενα χρόνια».


Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρόδος ψαράδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ