Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων - iefimerida.gr

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Για δεύτερη φορά παρατείνεται  προθεσμία/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράταση της προθεσμίας οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης κατά ένα μήνα προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία η προθεσμία για τα αδήλωτα εισοδήματα παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Με άλλες διατάξεις περιορίζεται από 90 σε 15 ημέρες από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα της οικειοθελούς αποκάλυψης προκειμένου για την αμεσότερη εκκαθάριση των δηλώσεων.

Η ρύθμιση αυτή, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική της τροπολογίας, ισχύει για κοινοποιήσεις εντολών ελέγχου ή προσκλήσεις παροχής πληροφοριών που διενεργούνται από σήμερα και εφεξής.

Εφόσον η κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών έχει γίνει μέχρι σήμερα και δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των 90 ημερών από την υποβολή των δηλώσεων, αυτές υποβάλλονται αποκλειστικά το αργότερο μέχρι 30 ημέρες από τη δημοσίευση των νέων διατάξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ