Συρία: Βαριά τραυματισμένος ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Aλ Νούσρα μετά από ρωσική επιδρομή - iefimerida.gr

Συρία: Βαριά τραυματισμένος ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Aλ Νούσρα μετά από ρωσική επιδρομή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία προκάλεσε τον θάνατο 12 διοικητών του μετώπου Αλ Νούσρα και τον σοβαρό τραυματισμό του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Αφού η υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού της Ρωσίας ανακάλυψε την ώρα και τον τόπο όπου θα συναντώνταν οι διοικητές του μετώπου Aλ Νούσρα, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της οργάνωσης Αμπού Μοχαμάντ αλ Γκολάνι, στις 3 Οκτωβρίου, η Μόσχα αποφάσισε να εξαπολύσει μια αεροπορική επιδρομή, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Η επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής του μετώπου Αλ Νούσρα, Αμπού Μοχαμάντ αλ Γκολάνι να υποστεί πολλά τραύματα από θραύσματα και να χάσει ένα χέρι. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές ανεξάρτητες πηγές», διευκρίνισε ο Κονασένκοφ.

Συνολικά από την επιδρομή σκοτώθηκαν 12 διοικητές του μετώπου Αλ Νούσρα μαζί με 50 φρουρούς, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ