Γκρίνια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργούς -Πυρά από «53» για Μουζάλα - iefimerida.gr

Γκρίνια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργούς -Πυρά από «53» για Μουζάλα

Τρεις ώρες διήρκησε η χθεσινή συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, η οποία κατά πληροφορίες του iefimerida ήταν διευρυμένη.

Το «παρών» έδωσαν οι συντονιστές των ΕΠΕΚΕ και τη συζήτηση απασχόλησε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειψαν οι παρατηρήσεις και τα... παράπονα. Σύμφωνα με στελέχη που μετείχαν στη συνεδρίαση έγινε ένας απολογισμός για τα νομοσχέδια που έχει φέρει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση – και για όσα επίκεινται να έρθουν προς ψήφιση- ενώ έγινε κουβέντα και τον τρόπο οργάνωσης της δουλειάς από δω και στο εξής.

«Βαθμολόγιο» στα υπουργεία
Ωστόσο, εκτενής αναφορά έγινε –πάντα σύμφωνα με πηγές που μετείχαν στη συνεδρίαση- στη συνεργασία των υπουργείων και την επικοινωνία που υπάρχει με τους βουλευτές. Με το «καμπανάκι» να χτυπάει για ορισμένους υπουργούς.

Κατά πληροφορίες, τις...εξετάσεις με αρκετά καλά σχόλια πέρασαν τα υπουργεία: Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών, με πολλούς βουλευτές να επισημαίνουν ότι αυτό το επίπεδο συνεργασίας πρέπει να ακολουθήσει και με τα υπόλοιπα υπουργεία.

Γκρίνια για το Μεταναστευτικής Πολιτικής
Η τάση των «53», επανέφερε ένα θέμα που θέτει εδώ και μήνες. Αυτό, της «κακής συνεργασίας» όπως την χαρακτηρίζουν με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής του οποίου προΐσταται ο Γιάννης Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καλός δίαυλος επικοινωνίας». Ενώ στηλίτευσαν και το ότι δεν συνεδριάζει συχνά η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Και βουλευτές της πλειοψηφίας όμως, ζητούν να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ υπουργείων και βουλευτών, ενώ και αυτοί χαρακτηρίζουν «άβατο» την επικοινωνία με το μεταναστευτικής πολιτικής.!

Επιπλέον, στη «μαύρη λίστα» για κάποιους βουλευτές συγκαταλέγονται τα υπουργεία εξωτερικών και τουρισμού με τους ίδιους να σχολιάζουν πως δεν έχουν γνώση και δεν μετέχουν σε καμία προπαρασκευαστική διαδικασία για όποιο έργο παράγεται από τα εν λόγω χαρτοφυλάκια, πλην τους ανακοινώνεται.

Έρχεται συνεδρίαση ΚΟ
Τέλος, υπό την προυπόθεση ότι θα το επιτρέψει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ περί τα μέσα του μήνα και πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ