Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ. - iefimerida.gr

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την υπόθεση απαγωτής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία ύστερα από έξι μήνες είχε αίσια έκβαση, προχθές Δευτέρα, με τον επιχειρηματία να επιστρέφει σπίτι του σώος και αβλαβής.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 7 άνδρες και ένα ανήλικο κορίτσι (το οποίο χθες αφέθηκε ελεύθερο), αν και από την αρχή στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονταν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν συμμετοχή στην υπόθεση και αφέθηκαν ελεύθερα.

Πέρα από τις επτά συλλήψεις οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό, που όλο αυτό το διάστημα διεξάγονταν, προκειμένου να εντοπιστεί και ο τελευταίος εμπλεκόμενος, που κρύβεται πίσω από τη απαγωγή του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν, ερευνούν και εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε καινούργιο στοιχείο, που έρχεται στα χέρια τους, προκειμένου να φτάσουν και στους υπόλοιπους «πρωταγωνιστές» της ιστορίας αυτής.

Σύμφωνα με το cretapost.gr έρευνες διεξάγονται σε αρκετές περιοχές εκτός και εντός της Κρήτης, σε μέρη όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν μεταφέρει οι απαγωγείς το Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, συλλέγοντας κάθε στοιχείο, που θα τους φανεί χρήσιμο για να φτάσουν στην ταυτότητα και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν εμπλεκόμενους στην απαγωγή ακόμη και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

Γιούχαραν τους απαγωγείς

Εντωμεταξύ, κάτω από γιουχαΐσματα Κρητικών μεταφέρθηκαν χθες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οι 7 βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr 0
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr 1

Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου και στη συνέχεια αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και προσδιορίστηκαν οι ποινικές διώξεις που τους βαρύνουν, εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες, που τους απαγγέλθηκαν είναι οι εξής: Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός. Οι παραπάνω είναι οι σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ αντιμετωπίζουν και πλημμελήματα.

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr 2
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr 3
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr 4

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη

Την ίδια ώρα ελεύθερη αφέθηκε η 16χρονη κόρη του 60χρονου μεσίτη από το Ρέθυμνο, την οποία είχε μπλέξει στην υπόθεση απαγωγής ο ίδιος της ο πατέρας. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα από την πίσω είσοδο του δικαστικού μεγάρου και σύμφωνα με τον δικηγόρο της, όπως αναφέρει το cretapost.gr αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται,καθώς δεν γνώριζε τίποτε για την υπόθεση της απαγωγής, λέγοντας ότι έκανε τα θελήματα που της ζητούσε ο πατέρας της, έχοντας πλήρη άγνοια για τη σκοπιμότητα και τα κίνητρα των ενεργειών της.

Συναντήθηκε με τον Λεμπιδάκη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μετέβη στο Ηράκλειο όπου είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το neakriti.gr ο κ. Τσουβάλας βρέθηκε στο σπίτι του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Καλέσα, μαζί με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Κωνσταντίνο Λαγουδάκη.

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr 5
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr 6

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου νωρίς το απόγευμα και αμέσως κατευθύνθηκε στο σπίτι του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Προφανώς ο κ. Τσουβάλας επιθυμούσε να έχει μία πρώτη κουβέντα με τον επιχειρηματία πριν τις επίσημες ανακοινώσεις στις οποίες αναμένεται να προβεί η Ελληνική Αστυνομία την Τετάρτη.

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα και άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μιχάλης Λεμπιδάκης απαγωγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ