Οταν η κρίση αποτυπώνεται στην τέχνη -Ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν η κρίση αποτυπώνεται στην τέχνη -Ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο [εικόνες]

«Καλλιτέχνες στην Αθήνα-Πόλη της Κρίσης» στο ΙΜΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την πρώτη της παρουσίαση στο Βερολίνο στο Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ τον περασμένο Ιούνιο, η έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα-Πόλη της Κρίσης» φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν από τις 5 έως τις 23 Οκτωβρίου έργα 14 καλλιτεχνών.

Χάρη στη ζωτικότητά της, η καλλιτεχνική σκηνή στην Αθήνα, εν καιρώ οικονομικής και πολιτικής κρίσης, κινεί το ενδιαφέρον τόσο των ΜΜΕ όσο και των εκδοτών του είδους. Η τέχνη του δρόμου καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση σε αυτό.
Η ελεύθερη έκφραση βρίσκει διέξοδο μέσα στο χείμαρρο της πολιτικής σκέψης και άποψης που καταθέτουν οι καλλιτέχνες πάνω στους τοίχους της πόλης.

Οταν η κρίση αποτυπώνεται στην τέχνη -Ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Η οικονομική κρίση έχει προ πολλού αποτυπωθεί, εκτός από τη ζωή των κατοίκων και στον ιστό της πόλης. Τα κλειστά μαγαζιά που δεν άντεξαν, τα εγκαταλειμμένα κτίρια που καταρρέουν, οι γωνιές των δρόμων που γίνονται πρόχειρα «σπίτια» για τους άστεγους, τα πεζοδρόμια που μεταμορφώνονται σε στέκι εξαρτήσεων, όλα αυτά μαζί συνθέτουν το νέο αστικό τοπίο.

Οταν η κρίση αποτυπώνεται στην τέχνη -Ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η κρίση εγγράφεται στη ζωή, αποτυπώνεται στην πόλη και η τέχνη την παρακολουθεί και συνδιαλέγεται μαζί της.

Οταν η κρίση αποτυπώνεται στην τέχνη -Ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

14 καλλιτέχνες, 5 γυναίκες και 9 άνδρες από 24 έως 72 ετών, ερευνούν και εκφράζονται μέσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα, βιογραφικές λεπτομέρειες, εικαστικά έργα, εγκαταστάσεις βίντεο, δίνοντας τη δική τους περισσότερο ή λιγότερο ρητή πολιτική καλλιτεχνική θέση.

Συνομιλούν, δημιουργούν, αποτυπώνουν την Ελλάδα της κρίσης δημιουργώντας ένα καινούργιο πλαίσιο στο οποίο συνυπάρχουν η ζωή, η καλλιτεχνική δημιουργία και η οικονομική κρίση.

Οταν η κρίση αποτυπώνεται στην τέχνη -Ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Balesi, Eleanna Cacao Rocks Christofi, Stella Dimitrakopoulou, Venia Karalis, Babis Katsoudas, Dimitris Kontellis, Andreas Lowery, Todd Lotek Merantzas, Dimitris Poulantza, Natassa Psychopedis, Jannis Ralli, Ioanna WD (Wild Drawing)

Οταν η κρίση αποτυπώνεται στην τέχνη -Ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Εως 23 Οκτωβρίου, στους εκθεσιακούς χώρους του Ισογείου, 1ου και 2ου ορόφου του ΙΜΚ.
Καθημερινά 18:00-22:00
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ