Εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στους περαστικούς [εικόνες] - iefimerida.gr

Εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στους περαστικούς [εικόνες]

Ενας περίπατος στα τέλη του 19ου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχοντικά μοναδικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό στην Κηφισιά την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Μια πορεία στον χρόνο και την ιστορία, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι την αισθητική ομορφιά και την ιστορικότητα μερικών από τα πλέον σημαντικά και εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς.

Ένας περίπατος με νοσταλγική διάθεση, σε κατοικίες της Κηφισιάς, οι οποίες χρονολογούνται στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα.

Εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στους περαστικούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

'Επαυλις Χρήστου Αποστολίδη. Οδός Τατοΐου 10 & Δεληγιάννη, Κηφισιά. Μελέτη: 1915, Τα σχέδια εκπόνησε βέλγος αρχιτέκτονας

Το «φαινόμενο της Κηφισιάς», μας αποκαλύπτει μια ποικιλία σπιτιών με ιστορική αξία, με στοιχεία από την Αναγέννηση έως την Κλασική Αρχαιότητα, έργα μεγάλων δημιουργών όπως του Ερνέστου Τσίλερ, που δένουν αρμονικά με το καταπράσινο περιβάλλον της πόλης μας.

Εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στους περαστικούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Δρυάδων Έπαυλις. Οδός Πεσμαζόγλου 25, Στροφύλι Κηφισιάς

Το ταξίδι στην ιστορία ξεκινάει από την αρχή της Π. Τσαλδάρη, μεσολαβεί η οδός Στροφυλίου, συναντάμε την Πεσματζόγλου και μέσω της Εμμ. Μπενάκη καταλήγουμε στο τέλος του περιπάτου ανακαλύπτοντας μερικά από τα σημαντικότερα αρχοντικά της Κηφισιάς.

Εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στους περαστικούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Έπαυλις Παντελή Ζερβουδάκη, Οδός Τατοΐου 31, Κηφισιά. Ανέγερση: 1890, Αρχιτέκτονες: Αδελφοί Αξελοί. Μορφολογία γερμανικού πύργου-αγροικίας του 19ου αιώνα

Εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στους περαστικούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το OPEN HOUSE ATHENS, σας περιμένει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 (10.00 – 14.00) στην μοναδική αυτή περιήγηση – περίπατο.

Εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στους περαστικούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Έπαυλις Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, Οδός Στροφυλίου 25 & Πεσμαζόγλου, Κηφισιά. Ανέγερση: 1897. ΔιατηρητέοTobias Knut: Χτίστηκε το 1897 για την οικογένεια του πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη.

Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής (www.kifissia.gr, τηλέφωνα επικοινωνίας 2132007271-272). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στους περαστικούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 5

Κηφισιά 1910 περ. Έπαυλις Β. Βουδούρη - μετέπειτα Έπαυλις Ιωάννου Τρικούπη. Οδός Εμμ. Μπενάκη 13 & Πεσμαζόγλου 9, Στροφύλι Κηφισιάς

Ενδεικτικές φωτογραφίες και πληροφορίες για τα αρχοντικά: facebook KIFISSIA-THROUGH-TIME

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κηφισιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ