Ρόλο «παράγοντα» αναζητά στα Βαλκάνια η Αθήνα - iefimerida.gr

Ρόλο «παράγοντα» αναζητά στα Βαλκάνια η Αθήνα

Φωτογραφία: intimenews.gr/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστροφή στη θέση που κατείχε πριν την οικονομική στη Βαλκανική χερσόνησο αναζητά η Ελλάδα μέσα από ένα πλέγμα πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο, και σε αυτό το πλαίσιο εργάζεται για τη σύγκλιση Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανικών χωρών μέσα στο 2018.

Οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, δηλαδή η πολιτική σταθερότητα αλλα και η προοπτική ένταξης των χωρών αυτών στην ΕΕ θα είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας που διεξάγεται σήμερα στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018 την προεδρία της ΕΕ αναλαμβάνει η γειτονική Βουλγαρία και η Ελλάδα, ως παλαιότερο κράτος-μέλος και εισηγήτρια της «Ατζέντας της Θεσσαλονίκης» το 2003, έχει προσφερθεί να συμβάλει με τεχνογνωσία στην προετοιμασία της προεδρίας από τη «νεοφώτιστη» σε προεδρία της ΕΕ Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναδειχθεί η σημασία σύγκλισης Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής προεδρίας το 2018. Αυτή η πρωτοβουλία έχει ήδη αρχίσει να αποκτά δυναμική ενώ συζητήθηκε ήδη αποτέλεσε ήδη στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Ταλίν. Επιπλέον, στη σύνοδο της Βάρνας θα συζητηθεί η συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων χωρών στους τομείς της οικονομίας, των μεταφορών, και της ενέργειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ