Στη φυλακή για 3η φορά φέτος ο Ναβάλνι -«Δώρο για τα γενέθλια του Πούτιν», λέει ο πολέμιος του προέδρου - iefimerida.gr

Στη φυλακή για 3η φορά φέτος ο Ναβάλνι -«Δώρο για τα γενέθλια του Πούτιν», λέει ο πολέμιος του προέδρου

Ο Αλεξέι Ναβάλνι στο δικαστήριο (Φωτογραφία: AP/ Pavel Golovkin)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει εξοικειωθεί πλέον με το κελί της φυλακής. Και εκεί θα επιστρέψει, για τρίτη φορά φέτος.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών, κατηγορούμενος ότι παραβίασε τη νομοθεσία που αφορά τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Ο Ναβάλνι είχε συλληφθεί την προηγούμενη Παρασκευή, την ώρα που έφευγε από το σπίτι του στη Μόσχα για να πάει σε συγκέντρωση.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που καταδικάζεται σε φυλάκιση φέτος ο πολέμιος του Ρώσου προέδρου. «Αυτό είναι ένα δώρο για τα γενέθλια του Πούτιν», σχολίασε ο ίδιος έπειτα από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Σάββατο ο ηγέτης της Ρωσίας γιορτάζει τα 65α γενέθλιά του.

«Ο γέρος Πούτιν φοβάται τόσο πολύ τις συγκεντρώσεις μας σε περιοχές που αποφάσισε να κάνει τον εαυτό του χαρούμενο με ένα μικρό δώρο για τη γιορτή του», έγραψε ο Ναβάλνι στο Twitter, μετά την καταδίκη του. Η 20ήμερη φυλάκισή του σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να απουσιάσει από τη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει για τις 7 Οκτωβρίου, στη γενέτειρα του Πούτιν, την Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ