Χαμένη στη μετάφραση η δίκη για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Ελληνικού - iefimerida.gr

Χαμένη στη μετάφραση η δίκη για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Ελληνικού

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβλήθηκε για τις 26 Μαρτίου του 2018 η δίκη για τον τραγικό χαμό ενός 13χρονου σε λούνα παρκ του Ελληνικού, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει πριν από μερικά χρόνια το πανελλήνιο.

Περίπου, 3,5 χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου στο εδώλιο κάθισαν πέντε συνολικά κατηγορούμενοι οι οποίοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η δίκη όμως δεν έγινε αφού έλειπε ο μεταφραστής για του δυο κατηγορουμενους μπαγκλαντεσιανης καταγωγής, οι οποίοι ήταν χειριστές της ροδας του λούνα παρκ.

Το δικαστήριο παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε δεν κατάφερε τελικά να βρει διερμηνέα! Ο κατάλογος εξαντλήθηκε αλλά διερμηνέας δεν… εντοπίστηκε!

Ο συνήγορος των κατηγορουμένων πήρε την πρωτοβουλία να δώσει, ο ίδιος, λύση στο πρόβλημα. Έφυγε από τη δικαστική αίθουσα, που βρίσκεται στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέλγερη, και πήγε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προς αναζήτηση διερμηνέα. Λίγη ώρα αργότερα ο συνήγορος επέστρεψε στο δικαστήριο έχοντας επιτέλους μαζί του το διερμηνέα.

Και ενώ η δίκη θα ξεκινούσε προέκυψε η ανάγκη και για δεύτερο διερμηνέα , αυτή τη φορά της Ιταλικής γλώσσας καθώς ο κατηγορούμενος διαχειριστής του εξοπλισμού του λούνα πάρκ είναι Ιταλός.

Μια νέα…επιχείρηση ανεύρεσης διερμηνέα ξεκίνησε αλλά στο μεταξύ, όπως διαπιστώθηκε, ο διερμηνέας από το Μπαγκλαντές είχε εξαφανιστεί.

Τελικά, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αναβολή της δίκης για να κληθούν διερμηνείς και για τις δυο γλώσσες.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 26 Μαρτίου 2018 ενώ παράλληλα έκανε δεκτό το αίτημα τροποποίησης των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον Ιταλό κατηγορούμενο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίκη δικαστήριο Λούνα παρκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ