Pescetarians: Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι και τι τρώνε [εικόνες] - iefimerida.gr

Pescetarians: Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι και τι τρώνε [εικόνες]

Pescetarians: Τι τρώνε αυτοί οι τύποι (Φωτογραφία: Pexels)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι σήμερα είχαμε καταφέρει να ξεχωρίσουμε τους vegans από τους vegetarians, που, ναι, είναι εντελώς διαφορετικοί τύποι.

Πλέον, ήρθε η ώρα να μάθουμε τους pescetarians, μια διατροφική φιλοσοφία που στα αυτιά πολλών είναι κάτι εντελώς νέο. Ωστόσο, ο όρος υπάρχει στο λεξιλόγιο Merriam-Webster από το 1993 και αναφέρεται στους ανθρώπους που δεν τρώνε κρέας αλλά καταναλώνουν ψάρι και θαλασσινά.

Φυσικά, στη λίστα των τροφών που καταναλώνουν βρίσκονται και τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Pescetarians: Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι και τι τρώνε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αρθρογράφος της αμερικανικής huffinghton post που υιοθέτησε από τα 14 της τη συγκεκριμένη διατροφική φιλοσοφία σε άρθρο της το 2011 είχε μιλήσει για τους λόγους που χρειάζεται κάποιος για να γίνει pescetarian.

Οπως υποστηρίζει, ένας pescetarian μπορεί να βελτιώσει την υγεία του, καθώς η συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να μειώσει μεταξύ άλλων τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη και την αρτηριακή πίεση, ενώ προστατεύει και το περιβάλλον. Η αρθρογράφος αναφέρει πως για τη δημιουργία χώρων στέγασης ζώων κόβονται δένδρα, ενώ για τη θρέψη ζώων χρειάζονται τόνοι νερού σε σύγκριση με την ανάπτυξη της σόγιας.

Παράλληλα, ένας από τους λόγους που σημειώνει είναι πως οι άνθρωποι δεν είναι από τη φύση τους σαρκοβόρα, οπότε μπορούν να μείνουν μακριά από το κόκκινο κρέας. Οι «επικριτές» της συγκεκριμένης φιλοσοφίας αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν άνθρωποι να αποκλείουν το κρέας ενώ καταναλώνουν ψάρια.

Οπως και να έχει οι pescetarians είναι μια διατροφική φιλοσοφία που βρίσκεται ανάμεσά μας.

Pescetarians: Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι και τι τρώνε [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Pexels

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ pescetarian διατροφική φιλοσοφία Φαγητό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ