9 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο χειρουργικό τραπέζι στην Κολομβία -Ενώ έκαναν πλαστικές - iefimerida.gr

9 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο χειρουργικό τραπέζι στην Κολομβία -Ενώ έκαναν πλαστικές

Η κολομβιανή τηλεπερσόν Τζέσικα Σεντιέλ έχει μιλήσει ανοικτά για το θέμα των επεμβάσεων (Christopher Polk/Getty Images)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικό SOS εκπέμπουν οι γυναίκες στην Κολομβία μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα το τελευταίο διάστημα θανάτων γυναικών που υποβάλλονται σε ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία τους πλαστικές επεμβάσεις.

Η 35χρονος αισθητικός Γκλάντις Γκαγιέγο Ομπάντο που έχασε τη ζωή της στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν το ένατο και πιο πρόσφατο θύμα της «επιδημίας» που σαρώνει την Κολομβία.

Μπορεί η κλινική όπου χειρουργήθηκε η Γκαγιέγο να έκλεισε από τις υγειονομικές αρχές αφού δεν διέθετε τις κατάλληλες υποδομές, καθώς όμως όλο και περισσότερες Κολομβιανές επιδιώκουν να αλλάξουν το σώμα τους με τεχνητά μέσα, οι αμφιλεγόμενοι χειρούργοι πολλαπλασιάζονται και οι γυναίκες πεθαίνουν.

Ένα από τα θύματα ήταν μια 31χρονη δικηγόρος από την πόλη Τούρμπο. Στα μέσα Αυγούστου έκανε έγχυση μιας συνθετικής ουσίας για να αυξήσει το μέγεθος των γλουτών της σε μια τοπική κλινική ομορφιάς. Κάτι πήγε στραβά, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και πέθανε.

Τώρα η κυβερνήτης διεξάγει μια εκστρατεία για να ενημερώσει τους ανθρώπους σχετικά με τους κινδύνους των μη εγκεκριμένων κλινικών, που προσφέρουν πολύ φτηνές αλλά επικίνδυνες υπηρεσίες.

Το σύνθημα είναι «Μην πληρώνετε για την ομορφιά με τη ζωή σας».

9 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο χειρουργικό τραπέζι στην Κολομβία -Ενώ έκαναν πλαστικές | iefimerida.gr 0

Η πίεση είναι δεδομένη: Τα αστέρια των δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών ριάλιτι της κολομβιανής τηλεόρασης όπως το «Protagonistas», έχουν όλοι γυμνασμένα σώματα και αψεγάδιαστη εμφάνιση, υπογραμμίζει η Guardian.

Η δημοσιογράφος Lorena Beltrán, έχοντας και η ίδια πληγές από μια αποτυχημένη επέμβαση το 2014, ξεκίνησε πέρυσι την καμπάνια Safe Surgery Now, με την οποία καλεί την κυβέρνηση της Κολομβίας να βελτιώσει τη νομοθεσία περί πλαστικής χειρουργικής στη χώρα. Η γυναίκα σημειώνει πως υπάρχει προφανής απειλή από τις παράνομες κλινικές αλλά και πως οι εξουσιοδοτημένοι γιατροί μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνοι.

Όπως μάλιστα αναφέρει η Guardian, κάποιοι γιατροί παρακολουθούν σεμινάρια πλαστικής χειρουργικής σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνουν(!), όπως έκανε ένας γιατρός στην Βραζιλία.

Θύματα μάλιστα των επικίνδυνων επεμβάσεων δεν κινδυνεύουν να πέσουν μόνο οι γυναίκες, , αλλά και οι άντρες και οι μετανάστες. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, λόγω της κοινωνικοοικονομικής τους κατάστασης, τα μέλη της trans κοινότητας πηγαίνουν σε πολύ φθηνά, κρυφά ιατρικά κέντρα όπου άνθρωποι που δεν είναι καν οι γιατροί και τους κάνουν έγχυση με ουσίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κολομβία Πλαστική Χειρουργική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ