Να φύγουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από τη χώρα, ζητά ο πρωθυπουργός της Καταλονίας - iefimerida.gr

Να φύγουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από τη χώρα, ζητά ο πρωθυπουργός της Καταλονίας

Ο πρωθυπουργός της Καταλονίας κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου (Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων έκανε λόγος ο πρωθυπουργός της Καταλονίας Κάρλες Πουιγκντεμόντ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο καταλανός πρωθυπουργός, είπε: «Απαιτούμε την απόσυρση των κρατικών αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί σε μια χώρα [την Καταλονία], που πάντα δρούσε ειρηνικά».

Ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή του κυβέρνηση θα λάβει νόμιμη δράση θεσπίζοντας ειδική επιτροπή προκειμένου να ερευνήσει «την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε έγκυρο το δημοψήφισμα σύμφωνα με το οποίο οι υποστηρικτές της απόσχισης με την Ισπανία φτάνουν το 90%, προσθέτοντας: «Έχουμε καθήκον να το εφαρμόσουμε».

Ζήτησε εξάλλου ευρωπαϊκή παρέμβαση λέγοντας ότι δεν έχει έρθει σε «καμία επικοινωνία με την ισπανική κυβέρνηση».

«Είναι πολιτικό πρόβλημα, όχι αστυνομικό», τόνισε ο Κάρλες Πουιγκντεμόντ.

Οι δηλώσεις Πουιγκεντεμόντ έρχονται λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία χαρακτήρισε το δημοψήφισμα παράνομο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ