Ξέσπασε σε κλάματα ο Πικέ: Είμαι υπερήφανος που είμαι Καταλανός [βίντεο] - iefimerida.gr

Ξέσπασε σε κλάματα ο Πικέ: Είμαι υπερήφανος που είμαι Καταλανός [βίντεο]

«Είμαι υπερήφανος που είμαι Καταλανός» δήλωσε ο άσος της Μπαρτσελόνα Ζ. Πικέ -Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονα συναισθηματικά φορτισμένος ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα και διεθνής παίκτης της Ισπανίας, Ζεράρ Πικέ ξέσπασε μπροστά στις κάμερες.

Μετά τα άγρια επεισόδια στην Καταλονία με τους εκατοντάδες τραυματίες, ο Πικέ δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα για όσα συνέβησαν.

«Συζητήσαμε παίκτες και ομάδα να παίξουμε. Ηταν δύσκολο... Μετά από αυτό που συνέβη ήταν η χειρότερη εμπειρία στην καριέρα μου. Ήταν μια δύσκολη μέρα. Υπήρχαν οικογένειες, παιδιά και παππούδες και η Αστυνομία και η Πολιτική Φρουρά επενέβησαν. Ο κόσμος δεν προχώρησε σε καμία πράξη βίας, όμως όλοι είδατε τις συνέπειες».

Ο Πικέ έσπευσε να προσθέσει εμφανώς συγκινημένος: «Είμαι και αισθάνομαι Καταλανός και είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους, για τη συμπεριφορά τους. Δεν υπήρξε πράξη επιθετικότητας, αντίθετα με την αστυνομία».

Δεν παρέλειψε δε να πει πως «αν ο προπονητής ή κάποιος της Ομοσπονδίας σκέφτεται πως είμαι πρόβλημα, τότε θα φύγω πριν το 2018» από την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα, παίκτες την Μπαρτσελόνα ήθελαν να μην κατέβουν στο γήπεδο στην αναμέτρηση με την Λας Πάλμας πρωτοστατούντος του Ζεράρ Πικέ με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στο δημοψήφισμα για την Καταλονία.

Μετά την απόφαση διεξαγωγής του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών ο αντιπρόεδρος Κάρλες Βιλαρουμπί έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ