Ραχόι: «Δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα -Συγχαρητήρια σε όσους δεν ψήφισαν» - iefimerida.gr

Ραχόι: «Δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα -Συγχαρητήρια σε όσους δεν ψήφισαν»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο αριθμός των τραυματιών από τα επεισόδια στην Καταλονία άγγιξε τους 761, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας αρνείται πως έγινε δημοψήφισμα.

«Δεν υπήρξε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην Καταλονία. Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Από αύριο ξεκινάμε να δουλεύουμε για την αποκατάσταση της κανονικότητας του καθεστώτος.

Συγχαίρω τις ισπανικές αστυνομικές δυνάμεις και τους Καταλανούς που δεν ψήφισαν», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κατηγόρησε τις καταλανικές αρχές για τις ταραχές, τονίζοντας πως «η ευθύνη εμπίπτει αποκλειστικά σε όσους προώθησαν τη ρήξη της νομιμότητας και της συνύπαρξης».

«Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θέλει να συμμετάσχει στο σενάριο των αποσχιστών. Εδειξαν πως υπακούν στους νόμους και αγνόησαν το κάλεσμα. Ολοι οι Ισπανοί εκτιμούν τη στάση τους.

Στη συνέχεια επαίνεσε τη στάση της ισπανικής αστυνομίας για την υπεράσπισή του δικαίου και ευχαρίστησε την ΕΕ για την υποστήριξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαριάνο Ραχόι Καταλονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ