«Προσοχή, photoshop»: Γαλλικός νόμος επιβάλει την επισήμανση αυτή στις «πειραγμένες» φωτογραφίες - iefimerida.gr

«Προσοχή, photoshop»: Γαλλικός νόμος επιβάλει την επισήμανση αυτή στις «πειραγμένες» φωτογραφίες

Οι «πειραγμένες» φωτογραφίες των μοντέλων θα φέρουν τη σχετική επισήμανση (Φωτογραφία: AP/ Vianney Le Caer)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσες ζηλεύουν την τελειότητα των μοντέλων στις διαφημίσεις, θα διατηρούν την... επαφή τους με την πραγματικότητα, τουλάχιστον στη Γαλλία. Νόμος επιβάλει να υπάρχει προειδοποίηση όταν οι φωτογραφίες έχουν «πειραχτεί».

Η νομοθεσία αυτή, που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, Κυριακή, έχει σκοπό την καταπολέμηση της ανορεξίας, σε μία χώρα στην οποία 600.000 άνθρωποι πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

Ετσι, οποιαδήποτε φωτογραφία που έχει υποστεί επεξεργασία δημοσιεύεται χωρίς τη σχετική επισήμανση, θα επιφέρει πρόστιμο τουλάχιστον 37.500 ευρώ ή το 30% του κόστους δημιουργίας της διαφήμισης, σύμφωνα με την Telegraph. Οι αρχές ελπίζουν ότι αυτή η «προειδοποίηση του Photoshop» θα αποτρέψει τους ανθρώπους που προσπαθούν τα αποκτήσουν τα μη ρεαλιστικά σώματα των μοντέλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Photoshop μοντέλο Διαφήμιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ